perjantai 2. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016, luukku 2: tykkimyssy, Virolahti

Tämä virolahtelainen, yksityishenkilön hallussa oleva tykkimyssy on tyypillinen Virolahti-Vehkalahti-Sippola -tienoiden myssy. Pohja on litteänmallinen ja päällystetty yhteen ommelluilla leveillä, tehdasvalmisteisilla kukkakuvioisilla nauhoilla. Samasta nauhasta on rusetti, josta puolimetriset nauhat riippuvat pitkin selkää.


Virolahtelainen tykkimyssy, yksityiskokoelma.
Kuva: Soja Murto


Myssyn pohja on tehty sanomalehtiä yhteen liisteröimällä ja sen vuori on puuvillaista painokangasta. Kolme laskosta myssyn takaosan molemmin puolin ovat melko suoria. Myssyn reuna on huoliteltu mustalla nauhalla.


Tykkimyssyn vuori on painettua puuvillaa ja sen alta pilkottaa sanomalehti.
Kuva: Soja Murto

Näitä myssyjä on säilynyt runsaasti ja niitä on ainakin valko-, puna- ja mustapohjaisina. Kuviot ovat tyypillisesti kukkakimppuja.


Myssyn reuna on huoliteltu mustalla nauhalla.
Kuva: Soja Murto

Tällä hetkellä esikuvan mukaista nauhaa ei ole saatavilla, joten Virolahden ja sisarustensa myssyt päällystetään joko yksivärisellä, kukkakuvioisella nauhalla tai täydemmäksi kuvioidulla värikkäällä nauhalla.

Tähän blogitekstiin linkittäminen on sallittua ja suotavaa. Sen sijaan kuvien tallentaminen, kopiointi ja jakaminen on ehdottomasti kiellettyä.


Soja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti