perjantai 23. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016, luukku 23: esikuvia Johanneksesta

Tälläkin hetkellä on meneillään pukutarkistuksia. Johanneksen naisen kansallispuvusta tulee ihan uusi puku. Se on savakkopuku, herkullinen kuin karkki ja muodoltaan rehevä. Suomen kansallispukukeskus johtaa pukuhankkeita. Sieltä kansallispukukonsultti Taina Kangas ja amanuenssi Marja Liisa Väisänen pitävät kaikkia lankoja käsissään. Asiantuntijana Johanneksen puvun osalta toimii Leena Holst. Tilaajayhteisö, joka maksaa koko lystin, on Johannes-Seura ry ja he hoitavatkin osaansa esimerkillisesti järjestäen koulutuksia ja tiedottaen hankkeen etenemisestä aktiivisesti. Kannattaa käydä lukemassa tuolta sivuilta, miten hanke etenee.

Kun kansallispuku tarkistetaan tai tehdään uusi, tutkittu puku esikuvien mukaan, tarvitaan siihen iso joukko ihmisiä. Yllämainittujen lisäksi tarvitaan mallipukujen sekä ohjeiden ja kaavojen tekijät. Mallipuvuista toinen menee Suomen kansallispukukeskukselle ja toinen tilaajayhteisölle tai myyjän käyttöön markkinointi- ja opetustarkoituksiin. Johanneksen naisen puvun käsinkudottavat kankaat ja nauhan kutoo Soja Murto. Ompelutyöt tekee Minna Koskinen. Helttuhatun virkkaa Marjo Vainio. Taina Kangas laatii ohjeet ja kaavasarjat.

Kun mallipuvut, kaavat ja ohjeet on tehty ja puku julkistettu, alkaa sen markkinointi ja myynti. Tarvitaan myyjätaho, joka voi olla tilaaja tai jokin muu taho. Johanneksen naisen puvun myyjää ei ole vielä päätetty. Myyjän tehtävä on pitää ohjeet ja kaavat saatavilla ja ajantasalla, eli jonkin materiaalin poistuessa markinnoilta etsiä ja tarvittaessa testata sille korvaava materiaali, markkinoida pukua ja myydä sitä tarvikkeina ja/tai valmiina osina.

Jos harkitsette jonkin uuden kansallispukumallin kokoamista tai pukutarkistusta, ottakaa yhteyttä kansallispukukonsulttiin Suomen kansallispukukeskuksessa, niin saatte tarkempia tietoja projektin toteuttamisesta.

Johanneksen tekeillä olevan puvun esikuvia. Kuvat: Soja Murto, kollaasi Irene Lindfors


Tähän blogitekstiin linkittäminen on sallittua ja suotavaa. Sen sijaan kuvien tallentaminen, kopiointi ja jakaminen on ehdottomasti kiellettyä.


Soja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti