lauantai 24. joulukuuta 2016

Joulukalenteri 2016, luukku 24: esikuvia Saarijärveltä

Eilisen luukussa kerroin meneillään olevasta Johanneksen pukuprojektista ja pukuhankkeiden kulusta yleisesti. Myös Saarijärven naisen kansallispukua tarkistetaan parhaillaan. Kuten kaikkia pukuhankkeita, myös tätä johtaa Suomen kansallispukukeskus ja siellä kansallispukukonsultti Taina Kangas sekä amanuenssi Marja Liisa Väisänen. Saarijärven pukuhankkeen asiantuntijana toimii Mariliina Perkko. Tilaaja, joka siis maksaa koko lystin, on Saarijärvi-Seura r.y.. Mallipukujen kankaat kutoo Lajulan kangastuvan Tiina Lajunen. Minna Koskinen ja Soja Murto ompelevat ja kirjovat mallipukujen osat ja Minna myös neuloo sukat ja laatii ohjeet ja kaavasarjat pukuun.

Saarijärven kansallispuku tulee muuttumaan tarkistuksessa aika paljon. Tässä kurkkaus tarkistuksessa käytettäviin esikuviin.

Saarijärven naisen kansallispuvun tarkistuksessa käytettäviä esikuvia Suomen kansallismuseon kokoelmista.
Kuvat: Soja Murto, kollaasi Irene Lindfors

Kiitos joulukalenterin lukijoille! Luukut jäävät tänne näkyviin, joten niihin voi palata ja voimme jatkaa keskustelua kommenteissa ja Facebookin Kansallispuku-ryhmässä.
Oikein ihanaa joulun aikaa sinulle toivottavat joulukalenterin tekijät Sari, Tuula, Soja, Irene, Tiina, Katri ja Kirsi!

Tähän blogitekstiin linkittäminen on sallittua ja suotavaa. Sen sijaan kuvien tallentaminen, kopiointi ja jakaminen on ehdottomasti kiellettyä.

Soja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti