Kansallispukujen tuuletuspiknik 5.8.
Kansallispuvun syntymäpäivä on 5.8. (sivun alareunasta voit lukea miksi) ja sitä juhlistetaan kansallispukujen tuuletuspiknikeillä. Ensimmäinen tuuletuspiknik pidettiin Imatralla 5.8.2010 ja sen jälkeen tapa on levinnyt nopeasti, eli tuuletuksilla on kysyntää! 

Pukeudu siis 5.8. kansallispukuun, kansanpukuun tai muinaispukuun. Onko puku jäänyt pieneksi tai onko se vielä kesken? Voit mainiosti yhdistää jonkin puvun osan nykyvaatteisiin ja tuuletella sitä. Tai vedä yllesi kansallispukuasenne ja tule vaikka kukkamekossa! Nappaa piknikeväät mukaan ja lähde ihmisten ilmoille näyttäytymään, tapaamaan muuta kansallispukukansaa, juhlimaan kansallispuvun syntymäpäivää. Sateisella kelillä kahvila on erinomainen vaihtoehto.

Folkdräktens födelsedag är 5.8 (läs längst ner varför) och den firas med en vädrings-picknick! Den första vädrings-picknicken hölls i Imatra 5.8.2010 och efter det har evenemanget spridit sig snabbt, det finns alltså en efterfrågan!

Klä alltså på dig folkdräkten 5.8. Är dräkten för liten eller är den ännu inte helt färdig? Du kan hur bra som helst kombinera en del av folkdräkten med moderna kläder och vädra den på det sättet. Eller ta på dig en folkdräkts-attityd och kom på picknicken iklädd en blommig klänning! Ta med dig en matsäck och träffa andra folkdräkts-folk, fira folkdräktens födelsedag! 

Ta gärna foton från vädrings-dagen, om du använder sociala medier får du gärna använda följande hashtags: #kansallispukutuuletus2018 och #kansallispukutuuletus.

Tätä kuvaa saa käyttää tuuletusten markkinoinnissa.

Toivon, että ennenpitkää on itsestään selvää pukeutua aina 5.8. kansallispukuun ja lähteä tuulettelemaan. Voit ennalta sopia jonkin porukan kanssa paikan tai ajan ja voimme kerätä niitä tietoja tänne. Mukaan voi sitten liittyä kuka vain. Jätä kommenttiin tieto ajasta ja paikasta, niin nostamme tiedon listaan tähän alle. HUOM! Kirjoita teksti sellaisessa muodossa, että voimme kopioida sen suoraan listalle. Aloita paikkakunnan nimellä.
Jos kommentointi ei toimi, lähetä tiedot Kansallispukujen tuuletuspiknikin Facebook-sivulle yksityisviestinä.

Ohjelmaksi ei tarvita muuta kuin mukavaa yhdessäoloa. Kansallispuvut kyllä kirvoittavat tarinoita. Alunperin keksin tämän idean siitä, että harmitti aina olla töissä tai järjestelytehtävissä kaikissa kansallispukutilanteissa ja halusin sellaisen tapahtuman, missä kenenkään ei tarvitse olla töissä tai vastuussa muusta, kuin omasta puvustaan ja eväistään. Toivoisinkin, että tätä alkuperäisideaa kunnioitettaisiin. Jos jotakuta laulattaa, soitattaa tai tanssittaa, niin sehän ei ole keneltäkään pois, päin vastoin. Mutta jos joku toinen haluaa turista mukavia toisten kanssa, niin sallittakoon sekin. Pois turha pönötys, iloitaan ihanista puvuista!Toivon, että otatte paljon kuvia kansallispukujen tuuletuksilta. Jotta ne löytyisivät helposti, ne kannattaa ihan joka paikassa merkitä hashtagilla eli aihetunnisteella #kansallispukutuuletus2023 ja #kansallispukutuuletus. Kaikissa kansallispukukuvissa kannattaa aina käyttää aihetunnistetta #kansallispuku. Aihetunniste siis auttaa hakemaan sosiaalisessa mediassa. Samaa aihetunnistetta voi käyttää myös muualla netissä, se auttaa hakukoneitakin. Kirjoitat vain #kansallispukutuuletus ja #kansallispukutuuletus2023 kuvatekstiin tai kuvan nimeksi. Voit myös merkitä aihetunnisteen esim. Instagramissa toisen käyttäjän kuvan kommentteihin, jos tiedätte kuvan olevan peräisin tämän vuoden tuuletukselta. Kiitos!

*********************
Kansallispukujen tuuletuspiknikillä on myös oma tapahtumasivu Facebookissa:

Ja myös Facebook-sivu.

*********************


Täällä on koollekutsujan muistilista avuksesi.

*********************

MEDIALLE KUVIA (kuvaaja mainittava, kuvaaja on kerrottu kunkin kuvan kommenteissa): https://www.dropbox.com/sh/qum3q4zrmfrss04/AABCLtvvSMmTsvpX1d7On48Ya?dl=0

******************Vuoden 2023 ennaltasovitut tuuletustapaamiset:

Vuonna 2023 5.8. on lauantai. Jos paikkakuntasi tuuletus on muulloin kuin 5.8., on vallan suotavaa, että myös 5.8. tuuletetaan. Samalla paikkakunnalla voi siis olla useampi tuuletus. Muistathan kuitenkin, että kansallispukuja voi kutsua koolle muullakin nimikkeellä kuin tuuletuksen.

Akaa Kansallispukutuuletus Jaakonpäivänä ti 25.7.2023 klo 18 Sampolan rantatöyräällä. Tietoa tulevasta syksyn kansallispukukurssista Valkeakoski-opistossa Toijalan toimipisteessä.
 Akaa-Seuran Jaakonpäiväjuhlassa Aksborg-yhtye soittaa Akaan historian inspiroimia lauluja ja soittoja. Paikalla myös puffetti, arpoja ja myyntipöytä. Käteismaksu.
Vapaa pääsy tervetuloa!

Alajärvi Kansallispukutuuletus 5.8.-23 klo 11 - 13 Alajärven kaupunginkirjaston puistossa, sateen sattuessa sisällä kirjastossa.  Ohjelmassa on piknik (omin eväin) sekä tietoa kansalaisopiston kansallispukukurssista.

Espoossa tuuletetaan talomuseo Glimsissä Espoo-päivänä la 26.8. klo 14. Museoon vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan kansallispuvussa, muinaispuvussa, kansanpuvussa tai niiden osissa! https://fb.me/e/19uQWiuFR

Forssa Koijärvellä pohjois-Forssassa tuuletetaan sunnuntaina 20.8.2023 klo 14.00 ja juhlistetaan Koijärven kansallispukua, joka valmistui tasan 70 vuotta sitten. Paikka on Koijärvi-talo, osoite  Koijärventie 377. Tilaisuudessa esitys Koijärven kansallispuvusta ja sen syntyvaiheista, näytteillä kansallispukuja, musiikkiesityksiä ym. ohjelmaa. Paikalla puffetti.
Samana päivänä  klo 13.00 ennen tuuletusta mahdollisuus osallistua messuun lähellä olevassa 100 -vuotiaassa kyläkirkossa.
Tervetuloa! 

Föglön saaristokunnassa Ahvenanmaalla tuuletamme kunnan vuosipäivänä
heinäkuun 1. päivä, torilla Degerbyssä!

Hamina to 10.8.2023 Elomarkkinakulkue.
Kulkue lähtee klo 17:00 Kadettikoulunkatu 6, 49400 Hamina
Kokoontuminen RUK kenttä klo 16:30

Hartola Kansallispukutuuletus järjestetään la 5.8.2023 klo 14 alkaen ja paikkana on Hartolan olohuone; Visantie 10-12 kohdalla oleva puisto.
Sateen sattuessa toivomme paikalla olijoiden mahtuvan katosten kattojen alle.
Tuuletustapahtuma järjestetään nyyttikestiperiaatteella eli ota piknikpöytään jotain syötävää ja/tai juotavaa.
Tervetuloa!

Hauho 5.8. klo 13 Hauhon yhtenäiskoulun aulassa.

Hausjärvi 4.6.  Mommilan Kyläpuodilla, Kordelinintie 64, Hietoinen. https://www.facebook.com/events/3329664997247089

Helsinki 1 5.8. klo 15 - 17 Seurasaaren ulkomuseossa Iisalmen pappilan puutarhassa. Kansallis- tai kansanpukuisille museovieraille ilmainen sisäänpääsy museoon.
https://facebook.com/events/s/kansallispukupiknik/268410029101423/

Helsinki 2 Espan puistossa sunnuntaina 6.8. klo 14-16. Koollekutsujina Suur-Helsingin Kalevalaiset Naiset ja Brage. Ollaan siellä Kappelin lähellä.

Helsinki 3 Su 6.8. klo 14 Helsingin Jollaksessa Karjalaisten Kesäkodilla (Meri Perttilänpolku 8) on kansallispukutuuletus ja kahvikonsertti. Järjestää Pääsky ry (Pääkaupunkiseudun karjalaisyhteisöt). Tervetuloa Villa Salmelan upeisiin merellisiin maisemiin idyllisen pitsihuvilan pihapiiriin!

Houtskär kansallispukutuuletus 5.8. klo 14. Kokoonnumme Näsbyssä museolla
Ota piknik kori mukaan. Ohjelma on vapaa, paikalla pidetään pieni Houtskärinpuvun esittely.
Tervetuloa!

Humppila Kauppilan perinnetilalla (Kauppilantie 8 ) kansallispukutuuletus sunnuntaina 6.8.2023 klo 12-16. Ainakin 10 puvun esittely.

Hyvinkää Kansallispukuja tuuletetaan 12.8. klo 12-16 Arkikullassa. Hyvinkään Kansantanssijat tanssittaa helppoja kansantansseja klo 14-14.30. Päivän ohjelmassa on muutakin tanssillista, yksityiskohdat tarkentuvat myöhemmin.
12.8.2023 12:00 Kulttuurikahvila Arkikulta, Koulukatu 8
https://www.facebook.com/events/1314633069439062/

Hämeenkyrö (Jumesniemi)
Folkkia ja villaa! Käsityö- ja musiikkitapahtuma 29.7.2023 klo 11-18 osoitteessa Jumesniementie 411 39170 Jumesniemi. Lankamarkkinat, työpajoja, kahvila, yhteisneulontaa, neulekirkko, esiintymässä Rauno Nieminen, Kielo Kärkkäinen ja Bill Hota.
Tervetuloa tuulettamaan kansallispukuja samanhenkiseen seuraan!

Hämeenlinna/Renko su 30.7. klo 15 kansanlaulumessu ja kansallispukujen tuuletus Rengon kirkossa, Kirkkotie 15, 14300 Renko. Lisätietoa Hämeenlinnan-Vanajan seurakunnan sivuilla.

Iisalmi
Kansallispukujen tuuletus Iisalmessa Ylä-Savon Maakuntajuhlilla la 1.7. klo: 9-13 torilla. Tervetuloa tuulettamaan kansallispukua, feresiä tai niiden osaa, esim. taskua, päähinettä, liiviä tai hametta. Otetaan yhteiskuva torilavan luona klo:11.00.
Tule mukaan kansallispuvussa myös su 2.7. klo 12.00 Mansikkaniemelle Maakuntajuhlien juhlakulkueeseen.

Iitti su 18.6. klo 15-17.30 seurakuntakeskuksen puistikossa, Eerolantie 1, Kausala´. Sateen sattuessa seurakuntakeskuksen alakerrassa.   https://www.facebook.com/events/645470384258198/

Ikaalinen, tuuletuspiknik la 12.8.23 kello 13 -15 Ikaalisten Kylpylän alueella, kartanon pihapiirissä. Eväät mukaan piknikille. Järj. Ikaalisten Kalevalaiset Naiset

Imatra 5.8. klo 13 alkaen Inkerinaukion laitamilla. Sateen sattuessa siirrymme läheisiin ravintoloihin.

Joensuu: Tervetuloa tuulettamaan kansan- tai kansallispukua  la 5.8. 2023 klo 10-14 Taitokorttelille, Koskikatu 1. Joensuun Kalevalaiset Naiset ry:n Taitokammarissa on esillä asiaa ja näytteitä kansallispuvuista ja klo 10.30 - 11.30 voi osallistua karjalaisten kansanpukujen asiantuntijan Leena Jääskeläisen Kansallispukupiknikiin viereisessä Rantapuistossa, omat eväät mukaan. Tänä vuonna innostamme tuulettamaan ja pukeutumaan kansan- ja kansallispukuihin, keskustelemaan ja kohtaamaan toinen toisiamme ja näin tuomaan esille kansallispukujen väri-iloa ja pukuihin liittyviä merkityksiä. Tilaisuus on kaikille avoin, Lämpimästi tervetuloa mukaan! Lisätietoja: lea.lihavainen@ok-sivis.fi tai 040 717 7018

Jyväskylä Kansallispukujen tuuletuspiknik 5.8 2023 klo 13.00 Kirkkopuistossa. Sateen sattuessa menemme joko kirkkopuiston Bistroon tai Toivolan pihan sisätiloihin.

Jämsä/Koskenpää tuuletus 8.7.2023 klo 14, Katriinan kirppis ja kesäkahvila, Lylyniementie 188, 42440 Koskenpää https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-koskenpaa/

Jämsä, Vinnin kulttuuritila, Vinnintie 40
Kansallispukujen tuuletus lauantaina 12.8. klo 11. Mahdollisuus kuvauttaa itsensä tai kaveriporukka ammattikuvaajalla Vinnin kauniissa perinnemiljöössä.
Järjestävät Jämsän kotiseutuyhdistys ja Jämsänlaakson setlementti

Järvenpää 1 Tuuletetaan kansallispukuja Villa Cooperilla la 5.8. klo 12-14. Tarjolla kahvia ja pullaa. Myllytie 14. Järvenpää

Järvenpää 2 12.8. Kansallispukujen tuuletuspiknik ja korkkarijuoksu Jannella klo 11 alk.

Kalajoki Päivä kansallispuvuille! Tuuletetaan ja Kalajokilaakson kansallispuvun esittely 5.8. klo 12. Kalajoella Havulassa, Plassintie 56. Tervetuloa!

Kangasala, Mobilian piha-alue, Kustaa Kolmannen tie. Kansallispukujen tuuletuspiknik 10.8. klo 17.30-. Mukana myös Kangasalan kansantanssijat.

Kankaanpää, Veneskoski 20.8.2023

KAUHAJOKI tuulettaa kansallispukuja 5.8.2023. Kotiseutumuseolla alk. klo 12 kahvituksella. Klo 13-15 pukujen esittelyä.
Samalla museoyhdistyksen 90 v. Juhla

Kerava Kansallispukujen tuuletuspiknik su 6.8.2023 klo 12-14 Galleria Allin pihamaalla, kutsujana Mirja Mäkinen sekä Keravan Käsintaitajat ry, Iso-Hollon aukio, Paasikivenkatu 9, Kerava. Yhdistyksen sivut: https://taitajat.wixsite.com/my-site sekä https://www.facebook.com/keravankasintaitajat

Kerimäki 6.8. Kansanlaulumessu kirkossa klo 10, josta siirrymme Kotiseutumuseolle. Kerimäki-seura.

Keuruu 6.8. klo 11 - 16. 🌿🌼 Tervetuloa Keuruun kotiseutumuseolle tuulettamaan kansallispukua tai ihastelemaan niitä! 
🔸️Yhteiskuvaus klo 13.30🔸️
Keuruun viilein kesäkahvila avoinna viimeistä päivää ☕️🍰
Kesänäyttelymme 🐺Suden paluu -suomalaista susihistoriaa sekä ☘️Luonnon Voimaa nähtävissä ja museoon vapaa pääsy 🌼🌿

Kittilä Kittilän kotiseutumuseolla Pirttikahvit 5.8.2023 klo 14. Elämyksellinen museoesittely sekä kansallispukujen tuuletustilaisuus. Ohjelmassa mm. maakuntalaulut. 5.8.2023 14:00, Kittilän kotiseutumuseo / Pakattiojantie 1.

Kiuruvesi Kiuruvesi Kansallispukujen tuuletus pe 30.6. klo:16.30-20 Kiuruveden torilla.
Otetaan yhteiskuva lavan luona klo:18.15.
Tervetuloa mukaan tuulettamaan kansallispukuja, feresiä tai niiden osia!

Koijärvi ks. Forssa

Kokkola 6.8. 12 - 14 Pitkänsillankatu 26, 67100 Kokkola
Vapaamuotoinen kansallispukutuuletustapahtuma museokorttelissa.
Tule tuulettamaan kansallispukuasi tai sen osaa tmp-periaattella tai tule ihailemaan pukukirjoa Kokkolan keskustan museokortteliin sunnuntaina 6.8.
https://tapahtumat.kokkola.fi/fi-FI/page/64c20256fe282061999b00e8?fbclid=IwAR3oPy7AEDVbJTng1viRi9DcCUezV2JkYPxI4ndjFPpaJMlCc8nIa-zMVBA

Korpilahdella tuuletetaan su 6.8 klo 14-16 Vanhalla Myllyllä (Kaimakuja, 41800 Korpilahti) Järjestäjinä Jyväskylän Kalevalaiset ry ja Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistys.

Kotka 9.9.2023 kotiseutupäivien yhteydessä klo 11–14 Merikeskus Vellamolla. Kotkan kansantanssijat tanssittaa yleisöä klo 12.

Kouvola/Sippolan kirkko su 6.8. Klo 10 Kansanlaulukirkko ja kansallispukutuuletus. Messun jälkeen kahvit kirkonmäellä.

Kuopio  
Kuopion museolla (Museokatu 1) ke 2.8. klo 16.30-18 tekstiilikonservaattori neuvoo kansallis- ja juhlapukujen säilytyksessä. Vapaa pääsy." 5.8.2023 14:00 Kuopion korttelimuseo, Kirkkokatu 22, Kuopio
5.8. Tuuletuspäivänä on ilmainen sisäänpääsy kansallis- ja muinaispukuihin pukeutuneille Kuopion korttelimuseon näyttelyihin (Kirkkokatu 22, Kuopio). Korttelimuseolla 5.8. tapahtuvaa: Kuopion korttelimuseo avoinna klo 10-17. Pihapiirissä saa nauttia omia piknik-eväitä – aivan kuten Kansallispukujen tuuletuspäivän ideaan kuuluu. Klo 13 opastus jalkapallonäyttelyyn. (Opastus sisältyy näyttelypääsymaksuun (8/5€). Alle 18-v maksutta, museokortti käy. 5.8. maksuton kansallis- ja muinaispukuihin pukeutuneille.) Noin klo 14-15.30 maksuton ja kaikille avoin pihatapahtuma: Kuopion korttelimuseon pihalla tanssiesitykset Rihmarulla ja Kasareikka-ryhmiltä. Ennen ja jälkeen esitysten on kansallispukuesittelyjä ja tanhumaistiaisia. Tanhumaistiaisissa on mahdollisuus kokeilla kaiken ikäisille soveltuvia, helppoja kansantansseja. Pihatapahtuma toteutetaan yhteistyössä Kuopion Tanhuujat ry:n kanssa. Säävarauksena on Kuopion museo (Museokatu 1).

Kuru kts Ylöjärvi

Kustavin saaristolaismuseossa, Vartsalantie 256, Kustavi su 27.8.2023 klo 12-16 -- Kansallispukupiknik: pukeudu kansallispukuun, Kustavin pukuun tai muuhun vanhan tyylin vaateeseen ja tule eväsretkelle museon pihalle!
- Pikakirppis eli maalaisretromarkkinat. Tule myymään tai ostamaan vanhoja aarteita! Ei ennakkoilmoittaumista. Ota oma pöytä tms. mukaan.
- Kahvitarjoilu
- Ilmainen sisäänpääsy koko päivän ajan

Lahti - Nastola Kansallispukujen tuuletus la 5.8.2023 klo 14-16 Nastolan pitäjän kirkonmäellä Lahdessa, Kellotapulintie 2. Viimevuotisen terassin lisäksi saneerattuun kauppakiinteistöön on valmistunut Kahvila Kukkasrinne. Lisäksi on mahdollisuus käyntiin läheisellä kotiseutumuseolla. Tervetuloa!

Lahti-Uusikylä Tervetuloa mukaan nauttimaan kansallispukujen väriloistosta su 6.8.2023 klo 11-15 Uudenkylän seurantalolle. Tuuletuksen lisäksi on mahdollista tuoda myyntiin kansallispuku, osia tai tarvikkeita pukuihin. Tapahtumassa juostaan myös Vauhtiraidat! kansallispuku-juoksu sekä pidetään avoimet ovet tulla tutustumaan juuri remontoituun seurantaloon. Kahvio. Järj. Uudenkylän Salpa ry

Lapinlahti, Alapitkä Lauantaina 1.7  klo 10.00- 16.00 paikallismuseopäivänä Suomen Asutusmuseoon on vapaa pääsy.
Jos sää on suotuisa, saatamme päästä näkemään vanhanajan heinäntekoa. Museo opastusta voi kuulla myös karjalan kielellä , joka oli museon alkuperäisten asukkaiden Annin ja Yrjön  kotikieli.  Museon kesäkanat ja kukko tietysti menossa mukana. 
Jos omistat kansallispuvun tai feresin, nyt on hyvä päivä tuulettaa sitä toisten kanssa.
Puimalakahviosta voit ostaa käsin tehtyjä aitoja karjalanpiirakoita( myös glutenittomana)  ja muita perinneherkkuja, sekä tietysti jäätelöä ja limskaa. Lämpimästi tervetuloa 

Lapinlahti 2 5.8. klo 12-15, Linnansalmentie 85. Iki-ihana lasten rakastama Vasikkasavut lasten perinnetapahtuma toteutetaan Lastun pihapiirissä. Maailman viattomammaksi festivaaliksi tituleerattu tapahtuma tarjoaa näkemistä ja kokemista ihan jokaiselle. Vasikkasavuilla tuuletetaan myös kansallis- ja kansanpukuja. Nyt kaappien kätköistä kaivelemaan esiin puvut valmiiksi Vasikkasavuille.
Perheet ja ihan kaikki vauvasta vaariin ovat tervetulleita Vasikkasavuille nauttimaan mukavasta maalaiskesäpäivästä vanhanajan malliin. Tapahtumassa kunniavieraana on vasikka ja lukukoirallakin on oma nurkkauksensa. Työpajoissa pääsee kokeilemaan kädentaitoja esim. nikkarointia ja huovutusta. Tarjolla on myös pelejä, leikkejä, visailua, musiikkia ja työnäytöksiä. Tervetuloa! https://lastu.fi/tapahtumat/vasikkasavut-tapahtuma/

Lappeenranta Wanhan kaupungin festivaalissa 29.7. klo 15
https://wkfest.fi/ohjelma2023.html

Laukaa Heinäkuussa tuuletetaan kansallispukuja 25.7.2023 klo 13!
Kalluntuvalla on pukukirppistä, neuvonantoa ja mahdollisuus vaikka kokeilla pukua itse!
Saa tulla puvutta tai puvun osaan pukeutuneena.
Yhteiskuva otetaan klo 14, https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-laukaa/

Lavia piispanmessussa to 24.8.23 klo 18 on mahdollisuus tuulettaa kansallispukua/perinnepukua.
https://www.facebook.com/photo/?fbid=678247081012103&set=a.462016232635190

Lemillä tuuletetaan pukuja Lemin kesätorilla lauantaina 5.8. Kellonaika varmistuu myöhemmin.

Loppi to 27.7.2023 klo 17 Lopen kesätorilla (Kauppatie 6, 12700 Loppi), klo 20 kansanlauluhartaus Vanhassa kirkossa (Pilpalantie 97, 12700 Loppi). Klo 18-20 vanhan kirkon läheisyydessä kotiseutumuseo Lukkarin puustellilla avoimet ovet.  https://fb.me/e/FwcatlRk

Maarianhaminassa tuuletetaan 5.8. klo 15 kaupungintalon puistossa ja kaikki kp- pukuiset pääsevät ilmaiseksi viereiseen museoon ja samalla kp-näyttelyyn!

Mikkeli 5.8. klo 10-12 Mikkelin torin esiintymislavalla Kansallispukutuuletus. Voit tulla myös TMP eli kansallispuvun osassa tuunatusti. Ohjelmassa nähdään ja kuullaan runolaulua, kansantanssia ja pukuesittelyä. Järjestämme myös pienen kansallispukuklinikan, jonne voi tulla kyselemään kansallispuvun pukemisesta, käytöstä tai tekemisestä.
Tuuletuksen jälkeen kello 12-13 Kenkäverossa kahvittelua - Kenkävero tarjoaa kahvit kaikille, joilla on yllään kansallispuku tai osia.
Järjestää Mikkelin Kalevalaiset

Muonion kotiseutumuseolla kansallispukujen tuuletus la 5.8.2023 klo 13.00 alkaen. Järjestäjinä Muonion sivistystoimi ja Muonion Martat. 2 nuorta soittajaa.


Mänttä-Vilppula pe 4.8. klo 11 Mäntän torilla ja klo 12 Mäntän kirjastossa Seppälän puistotie 16, Mänttä. Kutsujana Keurusselän Seudun Sukututkijat ry, Annikki Harjumäki

Mäntyharjulla 5.8. tuuletetaan kansallispukuja Alhon kotimuseossa Iso-Pappilassa 5.8. klo 13-17. 5.8. vietetään kansallispuvun syntymäpäivää. Pukujen esittelyn lisäksi villan kehräystä/ Mikkelin Kalevalaiset (klo 14-)🐑, kukkakranssien sidontaa💐, katsaus kirkkosilkkeihin (14.30), näyttelyn opastus (15) ym. Tallikahvila myös avoinna.
Tervetuloa mielenkiintoiseen iltapäivään - asu vapaa! 

Nakkila su 6.8.2023 klo 12-15 Nakkilan kotiseutumuseolla. Kuntokatu 1, 29250 Nakkila. Museo on auki, samoin kesäkahvila. Tarjolla kahvin/ mehun ja pullan lisäksi makkaraa ja lettuja. Pukukavalkadi jne. Järj. Nakkila seura ry/ Eija Tuliniemi

Nastola kts. Lahti

Nilsiä Nilsiän Taiteiden juhla 2023 perjantaina 18.8.2023 klo 17-22. Järjestyksessään 18. Taiteiden Juhla pidetään elokuussa Nilsiän torilla ja lähialueella. Taiteiden Juhlassa on kansallispukujen tuuletus mahdollista 1) Tule Taiteiden Juhlaa kansallispukuun pukeutuneena 2) Tuo pukusi esittelyyn Taiteiden Juhlaan

Nurmijärvi, Perttulan Rientola la 5.8 klo12-16.
Pukujen esittelyä kansantanssijat esiintyy sekä laulua.Buffetti. Tervetuloa!
Järjestää Nurmijärven Karjala-seura

Närpiö/Närpes  5.8. klo 14-16.30 Folkdräktens Dag på Cornelia. 
Programmet för i år ser ut som följande:
14.00-14.30 Närpes Spelmansgillet uppträder; man får köpa kaffe med tilltugg åt sig och sätta sig i trädgården och njuta av både kaffe och spelmansmusik
14.30-15.00 Tom Forsman berättar om lokal folkmusik
15.00 presentation av dräkter
15.30 fotografering av alla deltagare, Spelmansgillet uppträder
16.00-16.30 Folkdans åt alla deltagare; vi dansar traditionella låtar som man kan absolut lära sig på ställe
Alla hjärtligt välkomna!

Oulu Tule 5.8. tuulettamaan kansallispukuasi Turkansaaren ulkomuseoon!
Oulun kalevalaiset ja Turkansaaren ulkomuseo järjestävät vuoden 2023 tuuletustapahtuman historiaa huokuvassa Turkansaaressa.
Päivän ohjelma:
-Klo 12:00 tapahtuman aloitus Turkansaaren kirkossa, jossa 30 min kirkko-opastus
-Kirkko-opastuksen jälkeen siirtyminen yhteiskuvan ottoon
-Noin klo 13:30 Kansallispukuvaikuttaja Leena Korpi esittelee tuulettajien pukuja Turkansaaren lavalla
-Turkansaaren kahvila palvelee tuulettajia ja museovieraita klo 11-17
Tapahtumapäivänä 5.8.2023 kansallispukuihin ja TMP (=tuunaa mun perinne) pukeutujille vapaa pääsy museoalueelle. Pääsymaksut muuten 7–10 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi.
Pidätämme oikeudet ohjelmamuutoksiin. https://fb.me/e/15gcZ6Uf2

Outokumpu kansallispukujen tuuletusta " Muinaispuvuista tmp-tyyliin " -tapahtumasssa sunnuntaina 6.8. klo 12-14. Arkeologi Jaana Riikonen luennoi suomalaisista muinaispuvuista ja juontaa kansallispukujen katselmuksen esitellen eri alueiden pukujen ominaispiirteitä. Lopuksi karjalaisia lauluja.
Paikkana Vanhan kaivoksen Kiisu-teatteri.

Tapahtuman alkajaisiksi karjalainen brunssi Vanhan kaivoksen ravintolassa klo 10-12. Tilaisuus on osa Outokummun vanhimmat talot -tapahtumaa.

Parainen/Pargas 30.8. Paraisten kotiseutumuseolla Elävä kulttuuriperintö ja kansallispuku-piknik
On aika ottaa kansallispuvut tuulettumaan! Keskiviikkona 30. elokuuta järjestetään elävää kulttuuriperintöä käsittelevä seminaari yhteistyössä Sydkustens landskapsförbundin kanssa. Seminaari päättyy kansallispuku-piknikiin klo 15:00 alkaen. Tervetuloa museoon! Pargas hembygdsförening - Paraisten kotiseutuyhdistys Levande kulturarv och folkdräktspicknick 30.8 Dags att lufta folkdräkten! Onsdagen den 30.8 ordnas ett seminarium om levande kulturarv i samarbete med Sydkustens landskapsförbund. Seminariet avslutas med en folkdräktspicknick med början kl. 15. Välkommen till museet! Paraisten kotiseutumuseo Pargas hembygdsmuseum Storgårdinkatu 13, 21600 Parainen

Pielavesi - Säviä 10.6. Nuorisoseurantalo osana Kiertoajelu Pielavesi järven ympäri - tapahtumaa 10.6.2023. Paikalla mm. Marttojen lettukahvila.

Pornainen  perjantaina 4.8. klo 13 ukrainalaisen kansanmusiikin konsertti. Yleisön toivotaan pukeutuvan mahdollisuuksien mukaan kansallispukuihin. https://www.facebook.com/events/s/ukrainalaista-kansanmusiikkia-/668257228467483/ Klo 17 alkaen kunnankirjaston nurmikolla piknikin merkeissä tai sateen sattuessa kirjaston Pellavasalissa. Lauluryhmä Riikkari esittää kansanlauluja n. klo 17.30. https://fb.me/e/GSW3MedL

Pukkilassa tuuletetaan lauantaina 5.8.2023 Koivulinnassa. Tarkempaa tietoa tapahtumasta tulee myöhemmin.

Puumala 5.8. klo 13: Tuuletamme kansallispukujamme Puumalan siltakemmakoiden ihmisvilinässä.


Raisio Raisio-seuran myllyiltamat Krookilan kotiseutukeskus perjantaina 25.8. klo 18 - 21
Ohjelmassa mm kotiseutu - ja kansallispukujen tuuletusilta
https://www.facebook.com/raisioseura/posts/pfbid0d8vi74vzUUKpYbmydByv7zBuNqhPokEkYQkbfLwpNxDT97Dn1KtZsKPtARdzdw3vl

Rantasalmi Kansallispukuja pääsee tuulettamaan su 11.6.23 klo 11-14 Rantasalmen museolla kesäkauden avajaisissa. Hökkyrätkin kuulemma esiintyvät. Monenlaista tapahtumaa. Tervetuloa mukaan!

Rantsila Tervetuloa tuulettamaan kansallispukua tai sen osia Rantsilan Ganander-talolle ma 10.7.2023 klo 18.00 järjestettävän lauluillan yhteyteen. Lauluillassa kitarasäestys.
Tapahtuman aikana on mahdollisuus tutustua Ganander-talon taidenäyttelyyn, nauttia talon idyllisestä tunnelmasta sekä tietysti jutella kansallispuvuista. Kahviosta maksua vastaan kahvia, pullaa ja virvokkeita. Lämpimästi tervetuloa!
Osoite: Ganander-talo, Rantsilanraitti 28, 92500 Rantsila.
Järjestäjä: Rantsila-Seura

Rauma Keskiviikkona 26.7. klo15 tuuletuksessa kävellään kulkueena Vanhan Rauman läpi kohti Rauman museota Marelaa. Pukeudu kansallispukuun tai laita päällesi puvun osia ja ota omat piknik-eväät mukaan. Järjestää Rauman Kalevalaiset Naiset. Kaupungintalon sisäpiha, Kanalinranta 3

Riihimäki Riihimäen Keskuskirkossa on sunnuntaina 28.5.2023 klo 10 - 11.30 kansanlaulumessu. Messun jälkeen puoliltapäivin suunnataan kirkon alapuolelle Kalapojan patsaalle Hämeenkadun varteen jatkamaan kansallispukujen tuuletusta. Otetaan yhteiskuva ja ihaillaan ja keskustellaan kansallispuvuista. Lähellä on yleensä ollut jäätelökioski, josta voi ostaa piknikjäätelöt. Kaikki tämä vain, jos lumet ovat sulaneet, aurinko paistaa tai on edes poutaa. https://facebook.com/events/s/kansallispukujen-tuuletuspikni/2670992296374268/

Ruokolahti ti 1.8. klo 14. Paikka on Ruokolahden kirkonmäellä sijaitseva Ruokolahti-talo, osoite Kappelitie 2, 56100 Ruokolahti.

Sastamala ks. Vammala

Sauvo 5.8. klo 12 - 14, Sauvon museo, Vahtistentie 3
Museon kahvila palvelee ja samalla voit tutustua näyttelyyn "Niin muuttuu maailma Eskoseni", jossa on näytillä mm. vanhoja hääpukuja! Tervetuloa!

Savonlinna. Kansallispukujen tuuletuspiknik la 5.8.2023 klo 13 Puistokadun puistossa. Sateen sattuessa levittäydymme läheisiin kahviloihin. Koollekutsujana Savonlinnan Kalevalaiset Naiset.

Seinäjoki Seinäjoen Kalevalaiset Naiset ry järjestää tuuletuksen 5.8.23 Seinäjoella Törnävän kartanon alueella. Kokoonnumme klo 15.00 maakuntamuseon Kivinavetalla os. Törnäväntie 23. Teemme kävelykierroksen Törnävän kartanon puistossa ja herkuttelemme kartanon kesäkahvilassa.

Siilinjärvi 1 Kansallipukutuuletus SiiliFolkissa 26.7. klo 10 - 15. Kansallispukunäytös klo 14. http://www.siilifolk.com/keskiviikko/

Siilinjärvi 2 Kansallispukujen tuuletus la 5.8.2023 klo 11-14 Siilinjärven torilla. Tule mukaan tuulettamaan kansallispukuasi, jotain puvun osaa, feresiä tai tule muuten nauttimaan Satoa Siilinjärvi katuruokatapahtumasta ja sen monipuolisesta ohjelmasta. Voit ottaa mukaan omat piknik eväät tai ostaa tapahtumasta herkullisia pieniä lähiruoka annoksia. Lisätietoja Satoa tapahtumasta https://www.satoa.fi/satoa-siilinjarvi/
#kansallispukutuuletus #pöljänmartat #satoasiilinjärvi

Sideby Kom och vädra din folkdräkt till Kilen i Sideby! Föreningen Brages jubileumstställning FOLKDRÄKT - 100 år av organiserat dräktarbete på Brage har vernissage 5.8 kl 14. Kilens hembygdsgård, Kilvägen 90, 64490 Sideby

Sippola kts. Kouvola/Sippola

Säkylä Kansallispuvun tuuletus, ohjelmallinen juhla, puku ja korunäyttely Säkylässä 5.8.2023 klo 12.30 Honkalan Seurantalolla- http://www.seuratalohonkala.fi/

Taipalsaari 9.7.2023, klo 10 messu kirkossa, jonka jälkeen kahvittelua Röytyssä.
Pihatossa kansallispukuaiheista ohjelmaa klo 12 alkaen. https://tapahtumat.ekarjala.fi/fi-FI/page/644d4afd752d5a23cbe831d5

Tammela 26.8. klo 13. Kansallispukujen tuuletuspäivä, ohjelmassa mm. Tietoisku kansallispuvuista, kansallispuku artesaani Sari Sallila. Maa- ja Kotitalousnaiset 90 vuotta, Etelä-Suomen Maa- ja Kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Jenni Kunnaala. Musiikkia mm. Tammelan kirkkokuoro, Paula Pietilä (laulu) ja Johanna Tiainen (haitari), Susikkaan hanuristit Antero Ylitalo ja Joni Lukkala luovat tunnelmaa sisällä ja ulkona. Tarjolla sosekeittoa, kahvia ja täytekakkua hinta 10e/hlö. Ilmoittautumiset 19.8.2023 mennessä Kirsi Alitalo p. 040-5911639.
Susikkaan Kylätalo, Susikkaantie 604, SUSIKAS.

Tampere 1 Kansallispukuja saa tuulettaa Tampereella su 2.7. klo 12 Kalevan kirkossa Kansanlaulukirkossa.

Tampere 2 5.8. klo 12 - 16 Amurin työläismuseokortteli Pääsyliput 5/6/9 €. Rentoa ja hauskaa ohjelmaa Amurin museokorttelissa. Kansallispuku päällä ilmaiseksi museoon. Paikalla käsityöläisiä ja muita myyjiä, lapsille tarjolla leikkiä ja ohjelmaa. Ohjelma sisältyy pääsymaksuun.
Päivän aikana mm.
-Heilattomat hellut esittää musiikkia.
-Kalevala korutunnistus, Ville Jokela tunnistaa vanhoja kalevalakoruja.
-Kalevala Pidetty -piste. Lahjoita vanhoja kalevalakoruja, joita vastaan saa lahjakortin Kalevalan myymälään tai verkkokauppaan.
-Tampereen Kalevalaiset täyttää 80 vuotta, esittelypiste ja ohjelmaa.
- Käsityöläisiä ja muita myyjiä museokorttelin pihamaalla.
- Lapsille leikkiä ja ohjelmaa.
- Opastuksia museokortteliin.
Amurin museokortteli amuri@tampere.fi 0356566690

Tampere 3
Kansallispukujen tuuletuspiknik lauantaina 5.8.2023 klo 12-14 Osmonpuiston laululuvalla. Pukeudu kansallispukuun, yhdistele sen osia tai tule kuten haluat. Varustaudu omilla eväillä ja kansallispukuasenteella. Pääasia on yhdessäolo. Vapaa pääsy Tapahtuman järjestää Tampereen Työväenopiston tanhuajat. Mukavaa ohjelmaa.

Turku, Luostarinmäen museoalue,
La 5.8.23 klo 10-18. Puvussa tai sen osassa maksutta sisään.
Luvassa myös vaate -teemaisia tietovartteja, jossa voit kuulla esimerkiksi kansanpuvun ja kansallispuvun erosta sekä vaatetuksesta niin 1800-luvun että tämän päivän Luostarinmäellä.
https://facebook.com/events/s/kansallispukujen-tuuletuspaiva/667546221916554/ 

Turku 5.8.2023 klo 11-13, Maarian kylätalolla
Arkeologinkatu 4, 20460 Turku
Pakkaa mukaan kansallispukuasenne ja piknikeväät ja tuu tuulettelemaan! Onko puku jäänyt pieneksi tai onko se vielä kesken? Voit mainiosti yhdistää jonkin puvun osan nykyvaatteisiin ja tuuletella sitä. Tule siis rennolla asenteella juhlimaan kansallispuvun syntymäpäivää.  Lisätietoa tapahtumasta https://fb.me/e/3DlOFlpu5

Tuusula Tule tuulettamaan kansallispukuasi Tuusula-Seuran teltalle klo 18-19 Kotorannanpuistoon Tuusulan taiteiden yöhön perjantaina 11.8.2023. Kaikenlaiset kansallispuvut ja niiden viritelmät ovat tervetulleita!
https://www.facebook.com/events/276919138172822

Ulvila, Leineperin Ruukki, Pitkäjärventie 7, 29320 Ulvila.  Kansallispukujen tuuletuspiknik to 3.8.2023 klo 14.00-17.00. Käsityötalo Sekstetin pihanurmikolla.  Sateen sattuessa etsimme sisätiloja.

URJALA Kansallispukujen tuuletus 30.7.2023 klo 13-16 Metsälinnan Kartanossa, Metsälinnantie 119. Urjala-seura ry järjestää ohjelmallisen kansallispukujen tuuletustapahtuman. Tapahtuman yhteydessä on kahvio ja mahdollisuus tutustua taidepolkuun.

Vaala Lauantaina 29.7. vietetään Vaalassa perinnepäivää Lamminahon museotalossa klo 12-17:30. Lamminahon museotalo, Lamminahontie 231, Vaala. https://www.vaala.fi/tapahtumat/lamminahon-perinnepaivat/

Vaasassa tuuletetaan lauantaina 5.8 klo 15-17.
Tervetuloa kaikki kansallisuudet Bragen ulkomuseolle tuulettamaan kansallispukuja, niiden osia, feresejä ja muinaispukuja tai vain nauttimaan ohjelmasta ja samanhenkisestä seurasta.
Välkommen alla nationaliteter till Brages friluftsmuseum för att vädra folkdräkter, dess delar, fereser, och forndräkter eller bara för att njuta av programmet och samvaron med likasinnade.
Tapahtuman järjestävät/Tillställningen arrangeras av Vaasan Kalevalaiset, Föreningen Brage, Österbottens Hantverk, Vaasan Karjalaisseura och Kansalaisopisto/Medborgarinstitutet Alma.

Vammala Vammalan torilla 5.8. klo 10

Valkeakoski 13.8. klo 12-16 Kauppilanmäen museo, Rinnekatu 5

Vieremä 5.8. klo 10 Perinnejumalanpalvelus ja kansallispukujen tuuletus Vieremän kirkossa ja sen jälkeen jatketaan viereisellä museoalueella tuuletusta.

Vihti Vihdissä tuuletetaan Wuosisatamarkkinoiden yhteydessä 26.8.2023 klo 12-13. Paikkana viljamakasiinin piha-alue, Niuhalanraitti 10, Vihti. https://fb.me/e/3jFxITnIi 
Tuuletusta voi jatkaa 27.8. klo 10 kansanlaulumessussa Vihdin kirkossa

Virrat Lauantaina 15.7. klo 11.00 - 15:00
Virroilla on mahdollisuus tuulettaa kansallispukuja Raitilla Raikaa-katutapahtumassa.  Tapahtuma on maksuton ja koko perheelle sopiva. Se järjestetään Yhtenäiskoulun alueella. 
Ohjelmassa on KesäVirrat Soi-musiikkijuhlan taiteilijoiden esityksiä, virtolainen  kansanmusiikkiyhtye Villit pillit, Merikanto-opiston tanssijoita sekä Cirque du Soleilissa esiintyneitä sooloakrobaatteja eli ArtTeatro-akrobatiaryhmä (liikuntahallissa).
Lämpimästi tervetuloa nauttimaan ohjelmasta ja bongaamaan muita kansallispukuisia!

Ylivieska Kansanlaulukirkko ja kansallispukutuuletus Ylivieskan rauniokirkolla 25.6.2023 klo 18. Mukana kansanmusiikkiyhtye Borduna. Yhteistyössä Ylivieskan seurakunta, kansanmusiikkiyhtye Borduna ja Keski-Pohjanmaan nuorisoseura ry.

Ylöjärvi, Kuru Tuuletus lauantaina 5.8. Klo 14. Paikka: Kurun kivimiesten patsas, Kurun keskussa, Osuuspankkia vastapäätä. Tervetuloa!ULKOMAILLA

RUOTSI, SUNDBYBERG
Hei vaan täältä Ruotsin puolelta! Meilläkin Sundbybergissä Tukholman naapurissa tuuletetaan jo toista vuotta:
Fira finska folkdräktens dag med oss i Tuvanparken!
Pukeudu kansallispukuun tai yhdistä jokin puvun osa nykyvaatteisiin, tai vedä yllesi kansallispukuasenne ja tule vaikka kukkamekossa! Nappaa piknikeväät ja viltti mukaan, ja lähde juhlimaan kansallispuvun syntymäpäivää.
Ta på dig folkdräkten eller en del av den, eller kom och titta på klädesprakten! Packa picknicken och filten, och fira finska folkdräktens födelsedag med oss.
Päivä/dag: lauantai/lördag 5/8
Aika/tid: 15.00 ->
Paikka/plats: Tuvanparken
Tervetuloa! Välkommen!
Järjestäjä/organisatör: finskt förvaltningsområde i Sundbybergs stad.
Info: Heli Kivimäki Hedin (heli.kivimakihedin@sundbyberg.se)Taustaa: Kansallispuvun syntymäpäivä 


5.8.1885 keisari Aleksanteri III ja keisarinna Maria Feodorovna olivat vierailulla Lappeenrannassa. Suomen naisten lahjana keisarinnalle annettiin soutuvene Suomen omaleimaisuuden ilmentäjänä. Veneen souti juhlapaikalle kahdeksan neitoa kansallispuvuissa, perää piti rouva Jääsken puvussa. Soutajien puvut edustivat Suomen eri säätyjä ja maakuntia. Hallitsijaparia oli vastassa rannalla yli satahenkinen kansallispukuinen joukko. 
Tämä oli ensimmäinen suurimittainen kansallispukujen julkinen esiintyminen ja siitä alkoi kansallispukuharrastuksen kukoistus. Sitä voidaan siis pitää kansallispuvun syntymäpäivänä!
Tarkemmin tapahtumasta voit lukea Toini-Inkeri Kaukosen kirjasta Suomalaiset kansanpuvut ja kansallispuvut (WSOY, Porvoo. 1985) s. 281. 
"Osa keisarinnan veneen soutajia Lappeenrannassa 1885. Heidät valittiin silmälläpitäen eri maakuntia, säätyjä ja suomalaista naiskauneutta. Edessä on 27-vuotias hämäläissyntyinen Ida Aalberg "hämäläispuvussa", istumassa Lapväärtin puvussa Mustasaaren rovastin tytär Emmy Cannelin, takana pohjoissavolaisessa puvussa kuopiolainen virkamiehen tytär Alma Ahnger ja Karjalan edustajana talollisentytär Lydia Haaranen Tohmajärveltä Äyräpään kihlakunnan puvussa, jossa esiliina on sidottu epätavallisesti kostulin päälle. Kuvasta puuttuu mm. lappalaispukuinen käsityöläisen tytär Anni Junttila Oulusta." 

Bakgrund: Folkdräktens födelsedag

5.8.1885 var kejsar Aleksander III och kejsarinnan Maria Feodorovna på besök i Lappeenranta. De finska kvinnorna gav en roddbåt, som skulle spegla den finska egenheten, till kejsarinnan som gåva. 8 fröknar iklädda folkdräkter rodde båten till festplatsen. Roddarnas dräkter representerade olika delar och landskap av Finland. Härskarparet togs emot vid stranden av ett hundratal folkdräktsklädda människor. Detta var den första större förekomsten av folkdräkter och efter detta blev intresset för folkdräkter större. Man kan alltså säga att dagen blev folkdräktens födelsedag!
Du kan läsa mer om händelsen i Toini-Inkeri Kaukonens bok Suomalaiset kansanpuvut ja kansallispuvut (WSOY, Borgå, 1985), sid 281. 

Ruotsinkielinen käännös: Mikaela Smedinga

Tuulettelemisiin, toivottelee Soja ja Raita

162 kommenttia:

 1. Vuoden 2023 ensimmäinen ilmoitus löytyi instagramista, 4.6. Hausjärven Mommilan Kyläpuodilla

  https://www.instagram.com/p/CnEwowHt4Vo/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkempi osoite: Kordelinintie 64, Hietoinen. https://www.facebook.com/events/3329664997247089

   Poista
  2. Föglössä tuuletusta Föglön päivänä 1. heinäkuuta, Degerbyssä torilla!

   Poista
  3. Sastamala
   Kansallispukujen tuuletus 5.8.23 klo 10 Vammalan torilla.
   Järjestää Vammalan eläkkeensaajat ry

   Poista
 2. KERAVA Kansallispukujen tuuletuspiknik su 6.8.2023 klo 12-14 Galleria Allin pihamaalla, kutsujana Mirja Mäkinen sekä Keravan Käsintaitajat ry, Iso-Hollon aukio, Paasikivenkatu 9, Kerava. Yhdistyksen sivut: https://taitajat.wixsite.com/my-site sekä https://www.facebook.com/keravankasintaitajat

  VastaaPoista
 3. Mänttä-Vilppula Kansallispukujen tuuletus pe 4.8. klo 11 Mäntän torilla ja klo 12 Mäntän kirjastossa Seppälän puistotie 16, Mänttä. Kutsujana Keurusselän Seudun Sukututkijat ry, Annikki Harjumäki

  VastaaPoista
 4. JYVÄSKYLÄ Kansallispukujen tuuletuspiknik 5.8 2023 klo 13.00 Kirkkopuistossa. Sateen sattuessa menemme joko kirkkopuiston Bistroon tai Toivolan pihan sisätiloihin.
  https://www.jyvaskylankalevalaiset.net/tapahtumat/

  VastaaPoista
 5. LAHTI Kansallispukujen tuuletus la 5.8.2023 klo 14-16 Nastolan pitäjän kirkonmäellä Lahdessa, Kellotapulintie 2. Viimevuotisen terassin lisäksi saneerattuun kauppakiinteistöön on valmistunut Kahvila Kukkasrinne. Lisäksi on mahdollisuus käyntiin läheisellä kotiseutumuseolla. Tervetuloa!

  VastaaPoista
 6. Mitenköhän Turussa?

  VastaaPoista
 7. Helsingissä tuuletetaan Espan puistossa sunnuntaina 6.8. klo 14-16. Koollekutsujina Suur-Helsingin Kalevalaiset Naiset ja Brage. Ollaan siellä Kappelin lähellä.

  VastaaPoista
 8. Pornainen lisäsi Facebook-tapahtuman jo ilmoitetusta tilaisuudesta: https://fb.me/e/GSW3MedL

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Päivitetty tapahtumatietoja.

  VastaaPoista
 10. Kustavin matkailuesiteestä luvalla kopioitu
  Varsinais-Suomen museopäivä 27.8.
  Kustavin saaristolaismuseossa su 27.8.2023 klo 12-16
  - Kansallispukupiknik: pukeudu kansallispukuun, Kustavin pukuun tai muuhun vanhan tyylin vaateeseen ja tule eväsretkelle museon pihalle!
  - Pikakirppis eli maalaisretromarkkinat. Tule myymään tai ostamaan vanhoja aarteita! Ei ennakkoilmoittaumista. Ota oma pöytä tms. mukaan.
  - Kahvitarjoilu
  - Ilmainen sisäänpääsy koko päivän ajan

  Oma lisäys tähän on osoite
  Vartsalantie 256, Kustavi

  Ei tuota kaikkea tarvitse kirjoittaa. Olennainen riittää. Mutta varmuuden vuoksi laitoin kaiken mitä siitä tapahtumasta on kirjoitettu

  VastaaPoista
 11. Alajärvi: Kansallispukutuuletus 5.8.-23 Alajärven kaupunginkirjaston puistossa, sateen sattuessa sisällä kirjastossa. Lisätietoa tapahtumasta myöhemmin.

  VastaaPoista
 12. Nakkila su 6.8.2023 klo 12-15 Nakkilan kotiseutumuseolla. Kuntokatu 1, 29250 Nakkila. Museo on auki, samoin kesäkahvila. Tarjolla kahvin/ mehun ja pullan lisäksi makkaraa ja lettuja. Pukukavalkadi jne. Järj. Nakkila seura ry/ Eija Tuliniemi

  VastaaPoista
 13. KORPILAHDELLA tuuletetaan su 6.8 klo 14-16 Vanhalla Myllyllä (Kaimakuja, 41800 Korpilahti) Järjestäjinä Jyväskylän Kalevalaiset ry ja Vanhan Korpilahden Kotiseutuyhdistys.

  VastaaPoista
 14. Listalla olevaan Riihimäen tuuletukseen 28.5. voisi lisätä linkin FB-tapahtumaan
  https://facebook.com/events/s/kansallispukujen-tuuletuspikni/2670992296374268/

  VastaaPoista
 15. Kiuruvesi Kansallispukujen tuuletus
  pe 30.6. klo:18-20 Kiuruveden torilla.
  Tervetuloa mukaan tuulettamaan kansallispukuja, feresiä tai niiden osia!

  VastaaPoista
 16. Iisalmi
  Kansallispukujen tuuletus Iisalmessa Ylä-Savon Maakuntajuhlilla la 1.7. klo: 9-13 torilla. Tervetuloa tuulettamaan kansallispukua, feresiä tai niiden osaa, esim. taskua, päähinettä, liiviä tai hametta.
  Tule mukaan kansallispuvussa myös su 2.7. klo 12.00 Mansikkaniemelle Maakuntajuhlien juhlakulkueeseen.

  VastaaPoista
 17. KOTKA 9.9.2023 kotiseutupäivien yhteydessä klo 11–14 Merikeskus Vellamolla. Kotkan kansantanssijat tanssittaa yleisöä klo 12.

  VastaaPoista
 18. HAMINA to 10.8.2023 Elomarkkinakulkue.
  Kulkue lähtee klo 17:00 Kadettikoulunkatu 6, 49400 Hamina
  Kokoontuminen RUK kenttä klo 16:30

  VastaaPoista
 19. Kankaanpää, Veneskoski 20.8.2023

  VastaaPoista
 20. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 21. Tervetuloa tuulettamaan kansallispukua tai sen osia Rantsilan Ganander-talolle ma 10.7.2023 klo 18.00 järjestettävän lauluillan yhteyteen. Lauluillassa kitarasäestys.
  Tapahtuman aikana on mahdollisuus tutustua Ganander-talon taidenäyttelyyn, nauttia talon idyllisestä tunnelmasta sekä tietysti jutella kansallispuvuista.
  Kahviosta maksua vastaan kahvia, pullaa ja virvokkeita.

  Lämpimästi tervetuloa!

  Osoite:
  Ganander-talo,
  Rantsilanraitti 28,
  92500 Rantsila.

  Järjestäjä: Rantsila-Seura

  VastaaPoista
 22. Ylöjärvi, Kuru: Tuuletus lauantaina 5.8. Klo 14. Paikka: Kurun kivimiesten patsas, Kurun keskussa, Osuuspankkia vastapäätä. Tervetuloa!

  VastaaPoista
 23. Kouvola/Sippolan kirkko su 6.8. Klo 10 Kansanlaulukirkko ja kansallispukutuuletus. Messun jälkeen kahvit kirkonmäellä.

  VastaaPoista
 24. Puumala 5.8. klo 13: Tuuletamme kansallispukujamme Puumalan siltakemmakoiden ihmisvilinässä.

  VastaaPoista
 25. Heinäkuussa tuuletetaan kansallispukuja 25.7.2023 klo 13!
  Kalluntuvalla on pukukirppistä, neuvonantoa ja mahdollisuus vaikka kokeilla pukua itse!
  Saa tulla puvutta tai puvun osaan pukeutuneena.
  Yhteiskuva otetaan klo 14, https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-laukaa/

  VastaaPoista
 26. Pielavesi : https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-pielavesi/

  VastaaPoista
 27. Kittilä: https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-kittila/

  VastaaPoista
 28. Kansallispukuja pääsee tuulettamaan su 11.6.23 klo 11-14 Rantasalmen museolla kesäkauden avajaisissa. Hökkyrätkin kuulemma esiintyvät. Monenlaista tapahtumaa. Tervetuloa mukaan!

  VastaaPoista
 29. https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-jarvenpaa/

  VastaaPoista
 30. MAARIANHAMINASSA tuuletetaan 5.8. kl 15 alk.kaupungintalon puistossa! Tervetuloa!

  VastaaPoista
 31. https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-hyvinkaa/

  VastaaPoista
 32. Seinäjoen Kalevalaiset Naiset ry järjestää tuuletuksen 5.8.23 Seinäjoella Törnävän kartanon alueella. Kokoonnumme klo 15.00 maakuntamuseon Kivinavetalla os. Törnäväntie 23. Teemme kävelykierroksen Törnävän kartanon puistossa ja herkuttelemme kartanon kesäkahvilassa.

  VastaaPoista
 33. https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-kuopio/

  VastaaPoista
 34. Tampereella myös tuuletus 5.8.

  https://www.amurinmuseokortteli.fi/dynamic-event/kansallispukujen-tuuletuspaiva/

  VastaaPoista
 35. Su 6.8. klo 14 Helsingin Jollaksessa Karjalaisten Kesäkodilla (Meri Perttilänpolku 8) on kansallispukutuuletus ja kahvikonsertti. Järjestää Pääsky ry (Pääkaupunkiseudun karjalaisyhteisöt). Tervetuloa Villa Salmelan upeisiin merellisiin maisemiin idyllisen pitsihuvilan pihapiiriin!

  VastaaPoista
 36. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 37. Vaasassa tuuletetaan lauantaina 5.8 klo 15-17.
  Tervetuloa kaikki kansallisuudet Bragen ulkomuseolle tuulettamaan kansallispukuja, niiden osia, feresejä ja muinaispukuja tai vain nauttimaan ohjelmasta ja samanhenkisestä seurasta.
  Välkommen alla nationaliteter till Brages friluftsmuseum för att vädra folkdräkter, dess delar, fereser, och forndräkter eller bara för att njuta av programmet och samvaron med likasinnade.
  Tapahtuman järjestävät/Tillställningen arrangeras av Vaasan Kalevalaiset, Föreningen Brage, Österbottens Hantverk, Vaasan Karjalaisseura och Kansalaisopisto/Medborgarinstitutet Alma.

  VastaaPoista
 38. https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukujuoksu-2023/ Lahdessa

  VastaaPoista
 39. Kansallispukuja saa tuulettaa Tampereella su 2.7. klo 12 Kalevan kirkossa Kansanlaulukirkossa.

  VastaaPoista
 40. HÄMEENKYRÖ (Jumesniemi)

  Folkkia ja villaa! Käsityö- ja musiikkitapahtuma 29.7.2023 klo 11-18 osoitteessa Jumesniementie 411 39170 Jumesniemi. Lankamarkkinat, työpajoja, kahvila, yhteisneulontaa, neulekirkko, esiintymässä Rauno Nieminen, Kielo Kärkkäinen ja Bill Hota.

  Tervetuloa tuulettamaan kansallispukuja samanhenkiseen seuraan!

  https://www.facebook.com/events/1589510724796377/?ref=newsfeed

  VastaaPoista
 41. Taipalsaari 9.7.2023, klo 10 messu kirkossa, jonka jälkeen kahvittelua Röytyssä.
  Pihatossa kansallispukuaiheista ohjelmaa klo 12 alkaen. https://tapahtumat.ekarjala.fi/fi-FI/page/644d4afd752d5a23cbe831d5

  VastaaPoista

 42. Voisiko Iisalmen tuuletuksen lisätä yhteiskuvan ajan?

  Iisalmi
  Kansallispukujen tuuletus Iisalmessa Ylä-Savon Maakuntajuhlilla la 1.7. klo: 9-13 torilla. Tervetuloa tuulettamaan kansallispukua, feresiä tai niiden osaa, esim. taskua, päähinettä, liiviä tai hametta.
  Otetaan yhteiskuva torilavan luona klo:11.00.
  Tule mukaan kansallispuvussa myös su 2.7. klo 12.00 Mansikkaniemelle Maakuntajuhlien juhlakulkueeseen.

  VastaaPoista
 43. Tässä Kiuruveden tuuletukseen lisättyä infoa:

  Kiuruvesi Kansallispukujen tuuletus pe 30.6. klo:16.30-20 Kiuruveden torilla.
  Otetaan yhteiskuva lavan luona klo:18.15.
  Tervetuloa mukaan tuulettamaan kansallispukuja, feresiä tai niiden osia!

  VastaaPoista
 44. Humppila Kauppilan perinnetilalla (Kauppilantie 8 ) kansallispukutuuletus sunnuntaina 6.8.2023 klo 12-16. Ainakin 10 puvun esittely.

  VastaaPoista
 45. https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-rauma/

  VastaaPoista
 46. https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-sideby/

  VastaaPoista
 47. https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-koskenpaa/

  VastaaPoista
 48. Outokummussa kansallispukujen tuuletusta " Muinaispuvuista tmp-tyyliin " -tapahtumasssa sunnuntaina 6.8. klo 12-14. Arkeologi Jaana Riikonen luennoi suomalaisista muinaispuvuista ja juontaa kansallispukujen katselmuksen esitellen eri alueiden pukujen ominaispiirteitä. Lopuksi karjalaisia lauluja.
  Paikkana Vanhan kaivoksen Kiisu-teatteri.

  Tapahtuman alkajaisiksi karjalainen brunssi Vanhan kaivoksen ravintolassa klo 10-12. Tilaisuus on osa Outokummun vanhimmat talot -tapahtumaa.
  Lisätietoa tapahtumasta www.ikupolut.fi

  VastaaPoista
 49. Alajärven tapahtuman ajankohta on tarkentunut eli tuuletus on klo 11 - 13. Ohjelmassa on piknik (omin eväin) sekä tietoa kansalaisopiston kansallispukukurssista.

  VastaaPoista
 50. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 51. Sauvo 5.8. klo 12 - 14, Sauvon museo, Vahtistentie 3
  Museon kahvila palvelee ja samalla voit tutustua näyttelyyn "Niin muuttuu maailma Eskoseni", jossa on näytillä mm. vanhoja hääpukuja! Tervetuloa!

  VastaaPoista
 52. Lapinlahti 5.8. klo 12-15, Linnansalmentie 85. Iki-ihana lasten rakastama Vasikkasavut lasten perinnetapahtuma toteutetaan Lastun pihapiirissä. Maailman viattomammaksi festivaaliksi tituleerattu tapahtuma tarjoaa näkemistä ja kokemista ihan jokaiselle. Vasikkasavuilla tuuletetaan myös kansallis- ja kansanpukuja. Nyt kaappien kätköistä kaivelemaan esiin puvut valmiiksi Vasikkasavuille.
  Perheet ja ihan kaikki vauvasta vaariin ovat tervetulleita Vasikkasavuille nauttimaan mukavasta maalaiskesäpäivästä vanhanajan malliin. Tapahtumassa kunniavieraana on vasikka ja lukukoirallakin on oma nurkkauksensa. Työpajoissa pääsee kokeilemaan kädentaitoja esim. nikkarointia ja huovutusta. Tarjolla on myös pelejä, leikkejä, visailua, musiikkia ja työnäytöksiä. Tervetuloa! https://lastu.fi/tapahtumat/vasikkasavut-tapahtuma/

  VastaaPoista
 53. Siilinjärvi
  Kansallispukujen tuuletus la 5.8.2023 klo 11-14 Siilinjärven torilla. Tule mukaan tuulettamaan kansallispukuasi, jotain puvun osaa, feresiä tai tule muuten nauttimaan Satoa Siilinjärvi katuruokatapahtumasta ja sen monipuolisesta ohjelmasta. Voit ottaa mukaan omat piknik eväät tai ostaa tapahtumasta herkullisia pieniä lähiruoka annoksia. Lisätietoja Satoa tapahtumasta https://www.satoa.fi/satoa-siilinjarvi/
  #kansallispukutuuletus #pöljänmartat #satoasiilinjärvi

  VastaaPoista
 54. 5.8. klo 10-12 Mikkelin torin esiintymislavalla Kansallispukutuuletus. Voit tulla myös TMP eli kansallispuvun osassa tuunatusti. Ohjelmassa nähdään ja kuullaan runolaulua, kansantanssia ja pukuesittelyä. Järjestämme myös pienen kansallispukuklinikan, jonne voi tulla kyselemään kansallispuvun pukemisesta, käytöstä tai tekemisestä.

  Tuuletuksen jälkeen kello 12-13 Kenkäverossa kahvittelua - Kenkävero tarjoaa kahvit kaikille, joilla on yllään kansallispuku tai osia.

  Järjestää Mikkelin Kalevalaiset

  VastaaPoista
 55. Raisio
  Raisio-seuran perjantai 25.8.2023 klo 18-21
  Ohjelmassa mm. kotiseutu ja kansallispuku tuuletus

  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid0d8vi74vzUUKpYbmydByv7zBuNqhPokEkYQkbfLwpNxDT97Dn1KtZsKPtARdzdw3vl&id=100064844764870

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups. Osa tiedosta jäi mainitsematta.
   Raisio-seuran myllyiltamat Krookilan kotiseutukeskus klo 18 - 21
   Ohjelmassa mm kotiseutu - ja kansallispukujen tuuletusilta

   Poista
 56. Täydennys Pornaisten tuuletukseen: n. klo 17.30 lauluryhmä Riikkari esittää kansanlauluja.

  VastaaPoista
 57. Houtskärisssä kansallispukutuuletus 5.8. klo 14. Kokoonnumme Näsbyssä museolla

  https://www.pargas.fi/fi/web/pargas/houtskarinsaaristomuseo

  Ota piknik kori mukaan. Ohjelma on vapaa, paikalla pidetään pieni Houtskärinpuvun esittely.
  Tervetuloa!

  VastaaPoista
 58. Savonlinna. Kansallispukujen tuuletuspiknik la 5.8.2023 klo 13 Puistokadun puistossa. Sateen sattuessa levittäydymme läheisiin kahviloihin. Koollekutsujana Savonlinnan Kalevalaiset Naiset.

  VastaaPoista
 59. Hartola Kansallispukutuuletus järjestetään la 5.8.2023 klo 14 alkaen ja paikkana on Hartolan olohuone; Visantie 10-12 kohdalla oleva puisto.
  Sateen sattuessa toivomme paikalla olijoiden mahtuvan katosten kattojen alle.
  Tuuletustapahtuma järjestetään nyyttikestiperiaatteella eli ota piknikpöytään jotain syötävää ja/tai juotavaa.
  Tervetuloa!

  VastaaPoista
 60. Hämeenlinna / Renko su 30.7. klo 15 Kansanlaulukirkko ja tuulettelut Rengon kirkossa. Lisäsin jo listalle.

  VastaaPoista
 61. Päivä kansallispuvuille! Tuuletetaan ja Kalajokilaakson kansallispuvun esittely 5.8. klo 12. Kalajoella Havulassa, Plassintie 56. Tervetuloa! #kansallispukutuuletus2023 #kansallispukutuuletus

  VastaaPoista
 62. Nurmijärvi, Perttulan Rientola la 5.8 klo12-16.
  Pukujen esittelyä kansantanssijat esiintyy sekä laulua.Buffetti. Tervetuloa!
  Järjestää Nurmijärven Karjala-seura

  VastaaPoista
 63. Kangasala, Mobilian piha-alue, Kustaa Kolmannen tie. Kansallispukujen tuuletuspiknik 10.8. klo 17.30-. Mukana myös Kangasalan kansantanssijat.

  VastaaPoista
 64. Vihdissä tuuletetaan Wuosisatamarkkinoiden yhteydessä 26.8.2023 klo 12-13. Paikkana viljamakasiinin piha-alue, Niuhalanraitti 10, Vihti. https://fb.me/e/3jFxITnIi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuuletusta voi jatkaa 27.8. klo 10 kansanlaulumessussa Vihdin kirkossa

   Poista
 65. Muonion kotiseutumuseolla kansallispukujen tuuletus la 5.8.2023 klo 13.00 alkaen. Järjestäjinä Muonion sivistystoimi ja Muonion Martat. 2 nuorta soittajaa.

  VastaaPoista
 66. Jämsä, Vinnin kulttuuritila, Vinnintie 40
  Kansallispukujen tuuletus lauantaina 12.8. klo 11. Mahdollisuus kuvauttaa itsensä tai kaveriporukka ammattikuvaajalla Vinnin kauniissa perinnemiljöössä.
  Järjestävät Jämsän kotiseutuyhdistys ja Jämsänlaakson setlementti

  VastaaPoista
 67. Pornainen II: https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-pornainen-klo-13/

  VastaaPoista
 68. Säkylä: https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-sakyla/

  VastaaPoista
 69. Joensuu: Tervetuloa tuulettamaan kansan- tai kansallispukua Joensuun Wanhan kaupungin päivän markkinoille la 5.8. 2023 klo 10-14 Taitokorttelille, Koskikatu 1. Joensuun Kalevalaiset Naiset ry:n Taitokammarissa on esillä asiaa ja näytteitä kansallispuvuista ja klo 10.30 - 11.30 voi osallistua karjalaisten kansanpukujen asiantuntijan Leena Jääskeläisen Kansallispukupiknikiin viereisessä Rantapuistossa, omat eväät mukaan. Tänä vuonna innostamme tuulettamaan ja pukeutumaan kansan- ja kansallispukuihin, keskustelemaan ja kohtaamaan toinen toisiamme ja näin tuomaan Joensuun Wanhan kaupungin markkinoille kansallispukujen väri-iloa ja pukuihin liittyviä merkityksiä. Tilaisuus on kaikille avoin, lÄmpimästi tervetuloa mukaan! Lisätietoja: lea.lihavainen@ok-sivis.fi tai 040 717 7018

  VastaaPoista
 70. Tuusula : https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-tuusula/

  VastaaPoista
 71. Nilsiä 18.8.23 tarkemmat tiedot https://m.facebook.com/events/780796080318333?view=permalink&id=780866020311339

  VastaaPoista
 72. Hei
  Turun Luostarinmäellä on tällainen tiedotus jota en ole aikaisemmin huomannut. Alku osa on se tuttu, mutta toistin sen myös tähän. Se jälkimmäinen osa kiinnostaa
  Sanasta sanaan lainattu

  Mitä voi odottaa?

  Pukujen ja käsityön juhlaa Luostarinmäellä! Vapaa sisäänpääsy museo. Kaikille kansallis- tai kansanpukuun tai sen osaan sonnustautuneille.

  Luvassa myös vaate -teemaisia tietovartteja, jossa voit kuulla esimerkiksi kansanpuvun ja kansallispuvun erosta sekä vaatetuksesta niin 1800-luvun että tämän päivän Luostarinmäellä.
  Varttien aikataulu julkaistaan lähempänä tapahtumaa.


  https://facebook.com/events/s/kansallispukujen-tuuletuspaiva/667546221916554/

  VastaaPoista
 73. Nilisä: https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-nilsia/

  VastaaPoista
 74. Hei !
  KAUHAJOKI tuulettaa kansallispukuja 5.8.2023. Kotiseutumuseolla alk. klo 12 kahvituksella. Klo 13-15 pukujen esittelyä.
  Samalla museoyhdistyksen 90 v. Juhla

  VastaaPoista
 75. Vaala: https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-vaala/

  VastaaPoista
 76. Järvenpää. Tuuletetaan kansallispukuja Villa Cooperilla la 5.8. klo 12-14. Tarjolla kahvia ja pullaa. Myllytie 14. Järvenpää

  VastaaPoista
 77. Ikaalinen, tuuletuspiknik la 12.8.23 kello 13 -15 Ikaalisten Kylpylän alueella, kartanon pihapiirissä. Eväät mukaan piknikille. Järj. Ikaalisten Kalevalaiset Naiset

  VastaaPoista
 78. Tammela : https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-tammela/

  VastaaPoista
 79. Tampere 3 : https://www.tietokirstu.fi/info/tapahtumat/kansallispukutuuletus-2023-tampere-osmonpuisto/

  VastaaPoista
 80. Hei vaan täältä Ruotsin puolelta! Meilläkin Sundbybergissä Tukholman naapurissa tuuletetaan jo toista vuotta:
  - Kotisivu: https://www.sundbyberg.se/fi/tapahtumat/evenemang/2023-05-08-folkdraktens-vadringsdag-5-8.html
  - Facebook: https://www.facebook.com/events/991943815564010/?ref=newsfeed

  Folkdräktens vädringsdag 5/8
  Fira finska folkdräktens dag med oss i Tuvanparken!

  Pukeudu kansallispukuun tai yhdistä jokin puvun osa nykyvaatteisiin, tai vedä yllesi kansallispukuasenne ja tule vaikka kukkamekossa! Nappaa piknikeväät ja viltti mukaan, ja lähde juhlimaan kansallispuvun syntymäpäivää.

  Ta på dig folkdräkten eller en del av den, eller kom och titta på klädesprakten! Packa picknicken och filten, och fira finska folkdräktens födelsedag med oss.

  Päivä/dag: lauantai/lördag 5/8
  Aika/tid: 15.00 ->
  Paikka/plats: Tuvanparken

  Tervetuloa! Välkommen!

  Järjestäjä/organisatör: finskt förvaltningsområde i Sundbybergs stad.
  Info: Heli Kivimäki Hedin (heli.kivimakihedin@sundbyberg.se)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisätty listalle, kiitos!

   Poista
  2. Kiitos! Ensi vuonna kerrotaan asiasta vähän aikaisemmin :-) Nyt tuulettumaan!

   Poista
 81. Lavian piispanmessussa to 24.8.23 klo 18 on mahdollisuus tuulettaa kansallispukua/perinnepukua.
  https://www.facebook.com/photo/?fbid=678247081012103&set=a.462016232635190

  VastaaPoista
 82. Espoossa tuuletetaan talomuseo Glimsissä Espoo-päivänä la 26.8. klo 14. Museoon vapaa pääsy. Tervetuloa mukaan kansallispuvussa, muinaispuvussa, kansanpuvussa tai niiden osissa! https://fb.me/e/19uQWiuFR

  VastaaPoista
 83. Tervetuloa osallistumaan kaikille avoimiin itsenäisyyspäivän juhliin Leppävirralla. Aamu aloitetaan kylillä ja iltapäivällä juhlitaan kirkonkylällä: 9.00 lasketaan seppeleet sankarihaudoille Paukarlahdessa, Kotalahdessa, Näädänmaassa ja Saahkarlahdessa. Kotalahdessa ja Paukarlahdessa on tämän jälkeen kahvitilaisuus. Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelus alkaa klo 13 Leppävirran kirkossa. Sen päätyttyä lasketaan seppeleet Karjalaan jääneiden muistomerkille ja sankarihaudoille. Kaikille avoin itsenäisyyspäivän juhla alkaa noin klo 14.15. Vanhassa Pappilassa. Kannustamme kansallispuvun käyttöön kaikissa päivän tilaisuuksissa. Lämpimästi tervetuloa! Lisätietoja: https://leppavirta.fi/itsenaisyyspaivan-juhlallisuudet-leppavirralla/

  VastaaPoista