Kansallispukujen tuuletuspiknik 5.8.

Kuva: Sami Hämäläinen


Kansallispuvun syntymäpäivä on 5.8. (sivun alareunasta voit lukea miksi) ja sitä juhlistetaan kansallispukujen tuuletuspiknikeillä. Ensimmäinen tuuletuspiknik pidettiin Imatralla 5.8.2010 ja sen jälkeen tapa on levinnyt nopeasti, eli tuuletuksilla on kysyntää! 

Pukeudu siis 5.8. kansallispukuun, kansanpukuun tai muinaispukuun. Onko puku jäänyt pieneksi tai onko se vielä kesken? Voit mainiosti yhdistää jonkin puvun osan nykyvaatteisiin ja tuuletella sitä. Tai vedä yllesi kansallispukuasenne ja tule vaikka kukkamekossa! Nappaa piknikeväät mukaan ja lähde ihmisten ilmoille näyttäytymään, tapaamaan muuta kansallispukukansaa, juhlimaan kansallispuvun syntymäpäivää. Sateisella kelillä kahvila on erinomainen vaihtoehto.

Folkdräktens födelsedag är 5.8 (läs längst ner varför) och den firas med en vädrings-picknick! Den första vädrings-picknicken hölls i Imatra 5.8.2010 och efter det har evenemanget spridit sig snabbt, det finns alltså en efterfrågan!

Klä alltså på dig folkdräkten 5.8. Är dräkten för liten eller är den ännu inte helt färdig? Du kan hur bra som helst kombinera en del av folkdräkten med moderna kläder och vädra den på det sättet. Eller ta på dig en folkdräkts-attityd och kom på picknicken iklädd en blommig klänning! Ta med dig en matsäck och träffa andra folkdräkts-folk, fira folkdräktens födelsedag! 

Ta gärna foton från vädrings-dagen, om du använder sociala medier får du gärna använda följande hashtags: #kansallispukutuuletus2018 och #kansallispukutuuletus.Toivon, että ennenpitkää on itsestään selvää pukeutua aina 5.8. kansallispukuun ja lähteä tuulettelemaan. Voit ennalta sopia jonkin porukan kanssa paikan tai ajan ja voimme kerätä niitä tietoja tänne. Mukaan voi sitten liittyä kuka vain. Jätä kommenttiin tieto ajasta ja paikasta, niin nostamme tiedon listaan tähän alle. HUOM! Kirjoita teksti sellaisessa muodossa, että voimme kopioida sen suoraan listalle. Aloita paikkakunnan nimellä.

Ohjelmaksi ei tarvita muuta kuin mukavaa yhdessäoloa. Kansallispuvut kyllä kirvoittavat tarinoita. Alunperin keksin tämän idean siitä, että harmitti aina olla töissä tai järjestelytehtävissä kaikissa kansallispukutilanteissa ja halusin sellaisen tapahtuman, missä kenenkään ei tarvitse olla töissä tai vastuussa muusta, kuin omasta puvustaan ja eväistään. Toivoisinkin, että tätä alkuperäisideaa kunnioitettaisiin. Jos jotakuta laulattaa, soitattaa tai tanssittaa, niin sehän ei ole keneltäkään pois, päin vastoin. Mutta jos joku toinen haluaa turista mukavia toisten kanssa, niin sallittakoon sekin. Pois turha pönötys, iloitaan ihanista puvuista!Toivon, että otatte paljon kuvia kansallispukujen tuuletuksilta. Jotta ne löytyisivät helposti, ne kannattaa ihan joka paikassa merkitä hashtagilla eli aihetunnisteella #kansallispukutuuletus2020 ja #kansallispukutuuletus. Kaikissa kansallispukukuvissa kannattaa aina käyttää aihetunnistetta #kansallispuku. Aihetunniste siis auttaa hakemaan sosiaalisessa mediassa. Samaa aihetunnistetta voi käyttää myös muualla netissä, se auttaa hakukoneitakin. Kirjoitat vain #kansallispukutuuletus ja #kansallispukutuuletus2020 kuvatekstiin tai kuvan nimeksi. Voit myös merkitä aihetunnisteen esim. Instagramissa toisen käyttäjän kuvan kommentteihin, jos tiedätte kuvan olevan peräisin tämän vuoden tuuletukselta. Kiitos!

*********************
Kansallispukujen tuuletuspiknikillä on myös oma tapahtumasivu Facebookissa:
https://www.facebook.com/events/853633731754953/

*********************


Täällä on koollekutsujan muistilista avuksesi.

*********************

MEDIALLE KUVIA (kuvaaja mainittava, kuvaaja on kerrottu kunkin kuvan kommenteissa): https://www.dropbox.com/sh/qum3q4zrmfrss04/AABCLtvvSMmTsvpX1d7On48Ya?dl=0

******************

Vuoden 2020 ennaltasovitut tuuletustapaamiset:

Tänä vuonna 5.8. on keskiviikko. Jos paikkakuntasi tuuletus on muulloin kuin 5.8., on vallan suotavaa, että myös 5.8. tuuletetaan. Samalla paikkakunnalla voi siis olla useampi tuuletus. Muistathan kuitenkin, että kansallispukuja voi kutsua koolle muullakin nimikkeellä kuin tuuletuksen.

Huomioithan tuuletuksilla riittävän etäisyyden kanssajuhlijoihin. Eno Eno-seura ry järjestää kansallispukutuuletuksen Enon museolla la 1.8.2020 klo 12. Eno on Pohjois-Karjalassa Joensuun kaupungissa. Tässä tapahtumalinkki: https://facebook.com/events/s/kansallispukujen-tuuletus/2770502763186786/?ti=icl

Evijärvi: Kansallispukutuuletus Evijärvellä, Uittomieskämpällä 5.8 klo 18-20.
Tervetuloa tuulettamaan kansallispukua, kansanpukua,muinaispukua tai niiden osaa.
Tarjolla kaffia ja nisua.

Sekä mukavaa jutustelua kansallispuvuista. Uittomiehentie, 62500 Evijärvi
Järjestäjät:
Evijärvi-seura ja Evijärven Kunta.

Fiskars - Raasepori. Ke 5.8.2020, klo 12-14. Fiskarsin museo, Peltorivi 13. Kansallispukupiknik Fiskarsin museon pihapiirissä ja museon kahvila Cafe Hammarbackenissa. Rennon yhdessäolon tapahtumaan voi saapua kansallispuvussa tai ilman. Kansallispuvussa saapuvalle vapaa pääsy museoon! https://www.facebook.com/events/560052288233072/


Hailuodossa 22.8. klo 13-16 Kotiseutumuseo Kniivilässä.

Hamina 9.8. klo 12 Haminan Raatihuone. Klo 12 kokoontuminen ja tutustuminen Jukka Rintalan Unelmien tanssiaiset -näyttelyyn Raatihuoneella. Pukujen esittely alueittain Raatihuoneen edustalla. Tuulettelua jatketaan lähialueen kahviloissa tai puistoihin piknikeväitä nauttien vapaamuotoisesti koronaohjeita noudattaen.

Hartolan kirjastossa 5.8.2020 pop up -tapahtuma Kansallispukujen tuuletuspäivä ja klo 13 on itsetehdyn keskiaikapuvun esittely.

Henkilökunta pukeutuu mukaellen kansallispukuihinsa, Saamenpukuun ja Itä-Hämeen pukuun.

Heinola Kansallispuku – Muinaispukutuuletus picnic
keskiviikkona 5.8. 2020 klo 15 – 18 Heinolan rantapuistossa omin eväin.
Kansallispukua tulee niin harvoin käytettyä - nyt on tilaisuus, mutta voit tulla myös katselemaan ja muuten osallistumaan yhdessäoloon.
Tilaisuus on avoin – laita sana kiertämään, tervetuloa ja tuo ystäväsikin.
Kesäisin terveisin
Heinolan Kalevalaiset Naiset
Leena Railimo-Saares
sihteeri

050 5643361. leena.railimo-saares@saunalahti.fi

Helsinki 1: 5.8. Seurasaaressa klo 15 - 17
https://www.facebook.com/events/588288815396746/?active_tab=about

Helsinki 2: 

Helsingissä tuuletetaan Espan puistossa sunnuntaina 9.8. https://www.facebook.com/events/185787269473146/

Hyvinkää, 5.8. klo 18 - 21. Kokoontuminen torille klo 18, siitä yhdessä Villatehtaalle 5.8. klo 18 - 21 https://www.facebook.com/events/s/kansallispukutuuletus/875352606283245/

Iisalmessa Kansallispukujen tuuletus la 1.8. klo:10-12 torilla Ylä-Savon Maakuntajuhlien yhteydessä. Tervetuloa tuulettamaan kansallispukua, feresiä tai niiden osaa, esim. taskua, päähinettä, liiviä tai hametta. Nautitaan samalla Maakuntajuhlien ohjelmasta!

Ikaalinen la 1.8. klo 13 alkaen Eteläpuiston lammella. Kutsuja: Ikaalisten Kalevalaiset Naiset

Imatra 5.8.2020 klo 16 alkaen Inkerinaukion laitamilla. Mikäli sataa, siirrymme läheisiin kahviloihin ja ravintoloihin.

Joensuu 5.8. 2020 klo 11-15 Kansallis- ja kansanpukujen tuuletusta piknikin merkeissä Joensuun Rantapuistossa. Sateen sattuessa kokoonnutaan Taitokorttelin Kauppaneuvos-kahvilan katokseen
Joensuu: ks. myös Eno

Juva Kansallispukutuuletus ja -piknik Juvalla su 9.8.20. Tilaisuus alkaa kansanlaulukirkolla klo 10.00 Juvan kirkossa. Tämän jälkeen pukujen esittelyä, kahvitarjoilua ja piknik puistossa.

Jyväskylä 1: Kansallispukujen tuuletuspiknik Jyväskylän Kirkkopuistossa lauantaina 1.8.2020 klo 13-15. Pukeudu kansallispukuun, kansapukuun tai kukkamekkooon ja liehuvaan huiviin ja tule mukaan! Kaikki tervetulleita! Järj. Jyväskylän Kalevalaiset Naiset ry

Jyväskylä 2
Su 23.8.2020 Tuuletellaan Jyväskylässä, Putkilahden koulupuistossa, Vespuolentie 1977 klo 12 alkaen.
Koululla on avoin, ilmainen Anitta Hakolan Vaate varren kaunistavi -taide-/käsityönäyttely ja samalla hän tuulettelee synttärinsä. Ei lahjoja, tapaaminen on paras muisto.
Tervetuloa koulun piha-aluelle! http://koulupuisto.putkilahti.fi/

Jämsä Kansallispukuja tuuletellaan Jämsässä kahvila Akuliinassa, Jämsän äijän aukiolla, keskiviikkona 5.8.2020 alkaen klo 18. Ota esille kansallisaarteesi ja pukeudu siihen omaksi ja muiden iloksi! Akuliina tarjoaa kansallispukuun pukeutuneille alennuksen kahvilatuotteista klo 17-20.
Syntymäpäiville teitä kutsuvat
Jämsän kotiseutuyhdistys ja Jämsän tanhuujat


Kajaanissa Kansallispukujen tuuletuspiknik Kauppatorilla ke 5.8.2020 klo 18 alkaen. Otappa piknikeväät mukaan ja tuleppa tuulettamaan kansallispukua, kansanpukua tai muinaispukua. Voit myös vetää yllesi kukkamekon, hameen tai housut. Asu vapaa. Ohjelmassa pukujen esittelyä, leikkejä ja tarinointia.

Kalajoella tuuletetaan 5.8. klo 15-18 Kotiseutumuseolla
https://www.facebook.com/events/594996958101055

Keravalla kansallispukujen tuuletuspiknik  pidetään sunnuntaina 2. elokuuta  2020 klo 12-14
Galleria Allin pihassa!
Osoite: Paasikivenkatu 9 (Iso-Hollon aukio)

Kitee Keski-Karjalan Kalevalaiset Naiset tuulettaa Kiteellä 5.8. klo 16.00 Juhanantuvalla. Omakustanne ruokailu. Kaikki vaan mukaan!
(Ks. myös Puhos, Kitee)

Koski Tl.: 
Nuortentuvan omenapuutarha (Härkätie 3, Koski Tl.)
Pukeudu kansallispukuun, lisää vaatetukseesi kansallispuvun osia tai tule vain paikalle ihastelemaan muiden pukuja.
Puutarhassa voit nauttia omia eväitä tai kahvion tuotteita omalla piknik-alustalla tai kesäteatterin katsomossa.

Kotka 1 5.8. klo 17 - 20 Merikeskus Vellamossa. Kansallipukutuuletus ja kohtalona Ruotsinsalmi näyttelyn tutustuminen. Historian, nykyisyyden ja pukujen kohtaamisia näyttelyssä.
Vapaamuotoisesti omaan tahtiin kulkien upeassa ymristössä. Varaudu että sinulta voidaan kysyä pukusi tai puvun osan paikkakuntaa tai tarinaa teemalla "saa kysyä".
Kansallispuku kaapista tai vaikka sen osa. Tuuletetaan.
Tervetuloa.
Etelä-Kymenlaakson Kalevakaiset Naiset
Pst. Keskiviikkoisin Vellamossa ei ole pääsymaksua. Kohdataan näyttelyssä.

Kotka 2 8.8. klo 13 - 14.30 Kansallispukujen tuuletus Kotkan uusimman puiston Koskipuiston ja Villa Munkholman maisemissa Kymijoen Siikakosken tuntumassa.
Kokoonnutaan Villa Munkholmalle klo 13.00 nauttimaan Kotkan Kansantanssijoiden esityksestä, esitellään paikalla olevien pukujen paikkakunnat ja siirrytään vapaamuotoiseen seurusteluun nauttimaan joko Villa Munkholman kahvion tarjonnasta tai pikniktyyliin eväitä Koskipuiston puolella. Puistoon on jo saatu pari pöytäryhmää sekä penkkejä.
Tilaisuus on avoin kaikille. Voit tulla paikalle katsomaan tai tuulettamaan omaa pukuasi tai sen osaa.

Kouvola: Pukeudu kansallispukuun ja tule tuulettamaan pukuasi Kouvolaan Jaakonpuiston laululavan läheisyyteen keskiviikkona 5.8. klo 18 - 19.30. Ota mukaan omat piknikeväät. Huomioidaan turvavälit!
https://facebook.com/events/s/kansallispukujen-tuuletuspikni/1394255234298596/?ti=cl

Kuopio 1: Kallaveen kansallispukutuuletus 2.8. klo 19.  https://www.facebook.com/events/298775184821425

Kuopio 2: 8.8 klo 12 - 14 kansallispukuja ja kansanmusiikkia Kuopion torilla.
https://www.facebook.com/events/594340874616420

Kurikassa kansallispukujen tuuletuspiknik ke 5.8 klo 15-18 Kurikan museolla. Tapahtuman ajan kahvio. Puku tai sen osia päällä myös ilmainen sisäänpääsy samana päivänä museolle.
Tapahtuma FB:ssä
https://www.facebook.com/events/1019979745090680

Kuusamossa kansallispukujen tuuletusiltapäivä piknikin merkeissä lauantaina 8.8.2020 kello 14.00 Kuusamon kotiseutumuseolla.
Vapaa pääsy.
Järj. Kuusamon Taidetuki ry ja Kuusamon kulttuuritoimi

Köyliö Kansallispuvun syntymäpäivä on 5.8. ja sitä juhlistetaan Räisälä-Seuran kansallispukujen tuuletuspiknikillä 2.8.2020 kello 13-15 Lallin patsaan ympärillä Köyliössä.
Pukeudu siis kansallispukuun!
Mikäli puku on jäänyt pieneksi, niin yhdistä joku puvun osa nykyvaatteisiin. Tuuletus on täysin vapaamuotoinen tapahtuma, pientä piknikpurtavaa ja iloinen mieli mukaan.
Tervetuloa!

Lahti su 9.8. klo 15. Tervetuloa tuulettamaan kansallispukuja, muinaispukuja tai kansanomaisia luomuksia. Tai tule vain ihastelemaan värikästä joukkoamme. Vapaamuotoisessa tilaisuudessa voi myös esiintyä muiden iloksi.
https://www.facebook.com/events/208938240501680


Lappeenranta Kansallispukutuuletus myös Lappeenrannassa lauantaina 8.8.2020 klo 12-13.30 Linnoituksessa Etelä-Karjalan Museon edustalla. Nyt kansallispuvut esille, kaikille avoin iloinen tapahtuma, johon ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tule kansallispuvussa tai muuten vaan ihailemaan kauniita pukuja.

Laukaa 30.7. Onko kansallispukusi kutistunut kaapissa ? Vai eikö mitat vaan muuten täsmää. Vai haluatko ehkä luopua siitä ja etsit puvulle hyvää uuttaa kotia. Tarvitsetko apua tykkimyssyn tai hunnun pukemisessa?
Tuo pukusi näytille niin katsotaan yhdessä mitä sille voisi tehdä. Nähtävillä ainakin muutaman puvun meneillään oleva kunnostusprojekti ja #tuunaanmunperinne osia.
Tämä on myös hyvä tilaisuus tuulettaa sitä sopivaakin kansallispukua.
Vohvelikahvio avoinna 13-17 ( tai niin kauan kuin taikinaa riittää ).
Neuvoja ja pukuarviointia 13-17
Kansallispukujen tuuletus 15-17
Paikalla myös valokuvaaja jos haluat ikuistaa itsesi kansallispuvussa Kalluntuvan tunnelmallisessa miljöössä.
Järjestelyissä mukana Laukaan Kalevalaiset Naiset, Suomen Kansallispukuyhdistys Raita ry ja Wanhan Laukaan kotiseutuyhdistys.https://www.facebook.com/events/3345795985487547

Lempäälän ja Vesilahden yhteinen tuuletus su 2.8. klo 13-15 Silvolan talon pihapiirissä Saarikunnantie 285, Vesilahti

Loimaalla tuuletetaan kansallispukuja vapaamuotoisen piknikin merkeissä Loimaan Keskuspuistossa la 1.8. klo 11-13.
https://www.facebook.com/events/3287313937957758/?notif_t=plan_user_associated&notif_id=1595788586889660

Loppi to 27.8. klo 18-20 kotiseutumuseo Lukkarin puustelli (Pilpalantie 97), tuuletusten jälkeen kansanlauluhartaus Lopen vanhassa kirkossa

Loviisassa tuuletetaan 5.8 Loviisan kaupungin museon puistossa! https://facebook.com/events/s/kansallispuvun-tuuletus-folkdr/292178375529126/?ti=as

Mariehamn/Maarianhamina: Folkdräktsvädring på ÅLAND, i Mariehamn den 5.augusti 2020. Samling i stadshusparken kl. 17, kaffekorg och gott humör med! Alla dräkter välkomna! Tule tuulettamaan kansallispukuasi Ahvenanmaalle! Kokoonnumme klo 17 kaupungintalon puistossa,kahvikori ja iloinen  mieli mukaan! Sateen sattuessa mennään Sittkoffiin!

Mikkelissä tuuletetaan 9.8. Klo 12-14 Kenkäveron pihapiirissä.
Omakustanteiset kaffet nautitaan Kenkäveron kahviossa.
Ohjelmaa ei järjestetä, vaan jutellaan ja tavataan ihmisiä.
Avoin kaikille kiinnostuneille!

Myrskylän Kankkilassa 5.8. klo 14 - 18 Kankkilan kivikoululla.
https://www.facebook.com/events/281911866235178/

Mäntyharju Tervetuloa kansallispukupiknikille Iso-Pappilan museoalueelle ke 5.8. klo 13-15. Luvassa rentoa yhdessäoloa omien eväiden parissa. Pakkaa päiväkahvitarvikkeet mukaan ja tule piknikille. https://www.facebook.com/events/286102632468679/

Nivalassa tuuletetaan sunnuntaina 16.8. Katvalassa klo 11-14.

Nokialla Kansallispukujen tuuletus lauantaina 1.8. Hinttalan kotiseutumuseolla klo 13 alkaen. Osoite on Nokian Valtatie 1. https://www.facebook.com/events/281183026450694/


Närpiön tuuletus 5.8. klo 16-18 ja julkinen linkki tapahtumaan tässä https://www.facebook.com/events/304460940927961/

Orivesi 1 5.8. klo 15 - 17. 
Pakkaa eväskori ja pue päällesi kansallispuku, jotain muuta perinnehenkistä tai niiden puutteessa kansallispukuasenne, ja saavu ma 5.8. 2020 klo 15 alkaen tuulettamaan Oriveden Taitokeskukselle.
Vietetään eväshetkeä Auvisen takapihalla, tai sateen sattuessa sisällä, esitellään ja ihastellaan pukuloistoa ja esiäitien taitoa. https://www.facebook.com/events/1450112945173092/

Orivesi 2 Oriveden Eräjärvellä 9.8. klo 12 Kansallispukujen tuuletuspiknik
Tule Eräjärvelle piknikille tuulettamaan kansallispukuasi, sen osia tai juuri sitä asustetta mitä olet kaapissa kaihoten katsellut. Pukukoodi: kansallispuvusta kukkamekkoon ja collariin. Et tarvitse omaa pukua. Ihailemaankin saa tulla. Kansallispukumieli ja oma piknik viltti/-jakkara mukaan. Sateen sattuessa – Eräjärven kirkossa. Rentoa pukujen ihastelua, kansanlauluja ja yhdessäoloa. Eräjärven kivimuseon edessä – Tukiasen Kirkon Kukkojen kainalossa.
Kivimuseo auki!

Oulussa järjestetään vapaamuotoinen kansallispukujen tuuletuspiknik 8.8. klo 13.00 alkaen. Kokoonnutaan Pohjois-Pohjanmaan museon eteen. Kansallis-, kansan- tai muinaispukuun tai niiden osaan pukeutuneille on ilmainen pääsy sekä Pohjois-Pohjanmaan museoon että taidemuseoon. Omat piknik -eväät mukaan. Kaikki ovat tervetulleita!
Järjestäjä Oulun Kalevalaiset ry

Pori: Kansallispukutuuletus 5.8. klo 17-19, paikkana Toivepuisto: Kiertokatu 25, Pori
Tervetuloa piknikille tuulettamaan omaa pukua ja tutustumaan pukuihin ja yhdistykseen Porin Kalevalaiset ry. Sateen sattuessa kokoonnutaan Kauppakeskus Puuvillassa.
Seuraa tilannetta www.facebook.com/porinkalevalaiset

Puhos, Kitee 8.8. klo 14 - 16 Majatalontie 1, Puhos.
https://www.facebook.com/events/286015065973938

Puumalassa tuuletetaan lauantaina 8.8. klo 13 alkaen. Kokoontuminen Kahvila Soropissa.

Raisio perjantaina 28.8. klo 18-22 Krookilan kotiseutukeskuksessa Raisio-seura käynnistää Raisio-päivät ohjelmallisella illanvietolla. Tervetuloa kansallispuvuissa mukaan!

Raumalla tuuletellaan maanantaina 20.7.klo 17 alkaen. Kokoontuminen Posellin edessä, Nortamonkatu 12, josta kävellään kulkueena torin kautta Nyplääjäpatsaalle Helsingintorille, jossa piknik. Omat eväät mukaan.
Ennen tuuletusta voi käydä Posellissa tutustumassa pitsikeskus Emelian ja Rauman Kalevalaisten Naisten näyttelyyn Pitsiä ja kansallispukuja.

Renko su 26.7. klo 12 kansanlaulumessu Rengon kirkossa (Rengonraitti 15). Messun jälkeen tuuletukset kirkon ja kotiseutumuseon seutuvilla.

Riihimäki sunnuntaina 9.8. klo 15 alkaen Riihimäen kaupunginmuseon pihapiirissä.https://www.facebook.com/events/s/kansallispukutuuletus/645338272992514/

Savitaipaleella nähtävästi tuuletellaan nyt sunnuntaina 2.8. klo 12 - 15 Hakamäen museoalueella. Paikallislehdestä bongasin!

Savonlinna ke 5.8. klo 16-18 tuuletetaan Kalliolinnan lettukahvilassa Sulosaaressa.
Pue yllesi kansallispuku, feresi tai puvun osa ja tule kanssamme tuulettamaan Kalliolinnan Lettukahvilaan!

Siilinjärvi ke 5.8. klo 18.00-20.00 Iltatori, Siilinjärven tori.
Torilavalla mm. musiikkia, tanssia ja teatteria sekä muuta mukavaa ohjelmaa koko perheelle. Myös kansallispuvun tuuletusta! Katso lisää https://www.facebook.com/events/596300497680375/

Sulkavalla kansallispukujen tuuletuspiknik torin edustalla Uitonvirran rannassa 5.8.2020 klo 17.00 alkaen

Tampere 1 su 2.8.2020 klo 12-14, Osmonpuiston laululava.

Tampere 2 ke 5.8. klo 18 kokoontuminen Plevnan edessä. Tarkoituksena käydä kävelykierroksella Finlaysonin alueella ja Tallipihalla kahvilla.

Tornio 1.8. klo 11 Aineen taidemuseon puiston laululava lähellä Åströmin kartanoa.

Turku Kokoonnumme Luostarinmäen käsityöläismuseolle klo 16-18
Lisäksi Luostarinmäki on päättänyt osallistua kansallispukujen tuuletuspäivään 5.8. tarjoamalla vapaan sisäänpääsyn koko päivän ajan (klo 10-18) kaikille, jotka saapuvat Luostarinmäelle kansallispuvuissa.
https://facebook.com/events/s/kansallispukutuuletus-turussa-/509736529928646/?ti=icl


Tyrväällä tuuleteaan 2.8. klo 13-15 Tyrvään Pappilan puistossa. https://www.facebook.com/events/791366088271151/?active_tab=about

Ulvila: 5.8. klo 15 - 19 Naparanta.

Vaasa: Vaasan Kansallispukupiknik Bragen ulkomuseolla ke 5.8. klo 17-19. Pukuja, musiikkia, pientä ohjelmaa, kahvia ja vohveleita. Tilaisuus tutustua morsiustupaan.
Folkdräktspicknick i Vasa på Brages friluftsmuseum ons 5.8. kl 17-19. Dräkter, musik, lätt program, kaffe och våfflor. Möjlighet att bekanta sig med brudstugan.
https://facebook.com/events/s/folkdraktspicknick-kansallispu/564995790823475/

Valkeakoskella kansallispukuja tuuletellaan piknikin muodossa 2.8. klo 12-16 Lepänkorvan puiston vanhoilla nurmialueilla (uudet eivät vielä kestä). Luvassa pientä ohjelmaa. Mukaan voi tulla puettuna kansallispukuun tai puvun osaan Tuunaa mun perinne -hengessä tai ihan muuten vaan puettuna.

Vesilahti Lempäälän ja Vesilahden yhteinen tuuletus su 2.8. klo 13-15 Silvolan talon pihapiirissä Saarikunnantie 285, Vesilahti

Ylivieska 21.8. klo 18 - 20 Puuhkalan kotiseutumuseo, Puuhkalantie 6.
https://www.facebook.com/events/316658043050840

Ylöjärven Kurussa kansallispukujen tuuletustapahtuma piknikin merkeissä sunnuntaina 19.7 alkaen klo 14 Kirkkopuistossa (Kirkkotie). P. S. Muista ottaa omat eväät!
Tervetuloa!

Ähtäri: Ähtäri-päivät huipentuvat sunnuntaina 30.8. kotiseutupäivään, jonka yhteydessä järjestetään kansallispukutuuletus. Kotiseutupäivää vietetään Ähtärin torin esiintymislavalla Kultaisella korilla klo 12 eteenpäin. Tapahtumassa on puhujana kansallispukukeräilijä Mari Varonen, jonka johdolla toteutetaan kansallispukujen esittelykierros. Kultaisen korin lavalla nähdään myös Ähtärin oma tangokuningas Kari Hirvonen ja Onnentähti.
Vanha Pappila Hetki (Kiertotie 4) tarjoaa sunnuntaina 30.8. ilmaisen kahvin kaikille kansallispukuun pukeutuneille.
Ähtärin torin lähin osoite Ostolantie 8.


Kansallispukujen tuuletuspiknikit ovat nyt osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa

Kansallispukujen tuuletuspiknikit eri paikkakunnilla ovat osa Euroopan kulttuuriympäristöpäivien ohjelmaa, jota koordinoi Suomessa Kotiseutuliitto. Kulttuuriympäristöpäivät tarjoaa piknikeille maksuttomia materiaaleja, kuten lippuviirejä ja ilmapalloja. Aineistot ja lisätietoja: https://www.kulttuuriymparistomme.fi/fi-FI/Euroopan_kulttuuriymparistopaivat/Aineistot
Eri paikkakuntien kansallispukupiknikkejä voi ilmoittaa myös Euroopan kulttuuriympäristöpäivien tapahtumakalenteriin: https://www.kulttuuriymparistomme.fi/fi-FI/Ajankohtaista/Tapahtumat/Ehdota_uutta_tapahtumaa
Suomen kulttuuriympäristöpäivien kalenterista tapahtumat siirtyvät automaattisesti myös
koko Euroopan laajuiseen European Heritage Days -kokonaisuuden yhteiseen kalenteriin.
Materiaalitilaukset ja lisätietoja: koordinaattori Jonina Vaahtolammi, Suomen Kotiseutuliitto, erp@kotiseutuliitto.fi
Lue lisää Euroopan kulttuuriympäristöpäivistä: www.kulttuuriymparistopaivat.fi

Taustaa: Kansallispuvun syntymäpäivä 


5.8.1885 keisari Aleksanteri III ja keisarinna Maria Feodorovna olivat vierailulla Lappeenrannassa. Suomen naisten lahjana keisarinnalle annettiin soutuvene Suomen omaleimaisuuden ilmentäjänä. Veneen souti juhlapaikalle kahdeksan neitoa kansallispuvuissa, perää piti rouva Jääsken puvussa. Soutajien puvut edustivat Suomen eri säätyjä ja maakuntia. Hallitsijaparia oli vastassa rannalla yli satahenkinen kansallispukuinen joukko. 
Tämä oli ensimmäinen suurimittainen kansallispukujen julkinen esiintyminen ja siitä alkoi kansallispukuharrastuksen kukoistus. Sitä voidaan siis pitää kansallispuvun syntymäpäivänä!
Tarkemmin tapahtumasta voit lukea Toini-Inkeri Kaukosen kirjasta Suomalaiset kansanpuvut ja kansallispuvut (WSOY, Porvoo. 1985) s. 281. 
"Osa keisarinnan veneen soutajia Lappeenrannassa 1885. Heidät valittiin silmälläpitäen eri maakuntia, säätyjä ja suomalaista naiskauneutta. Edessä on 27-vuotias hämäläissyntyinen Ida Aalberg "hämäläispuvussa", istumassa Lapväärtin puvussa Mustasaaren rovastin tytär Emmy Cannelin, takana pohjoissavolaisessa puvussa kuopiolainen virkamiehen tytär Alma Ahnger ja Karjalan edustajana talollisentytär Lydia Haaranen Tohmajärveltä Äyräpään kihlakunnan puvussa, jossa esiliina on sidottu epätavallisesti kostulin päälle. Kuvasta puuttuu mm. lappalaispukuinen käsityöläisen tytär Anni Junttila Oulusta." 

Bakgrund: Folkdräktens födelsedag

5.8.1885 var kejsar Aleksander III och kejsarinnan Maria Feodorovna på besök i Lappeenranta. De finska kvinnorna gav en roddbåt, som skulle spegla den finska egenheten, till kejsarinnan som gåva. 8 fröknar iklädda folkdräkter rodde båten till festplatsen. Roddarnas dräkter representerade olika delar och landskap av Finland. Härskarparet togs emot vid stranden av ett hundratal folkdräktsklädda människor. Detta var den första större förekomsten av folkdräkter och efter detta blev intresset för folkdräkter större. Man kan alltså säga att dagen blev folkdräktens födelsedag!
Du kan läsa mer om händelsen i Toini-Inkeri Kaukonens bok Suomalaiset kansanpuvut ja kansallispuvut (WSOY, Borgå, 1985), sid 281. 

Ruotsinkielinen käännös: Mikaela Smedinga

Tuulettelemisiin, toivottelee Soja ja Raita

103 kommenttia:

 1. 12.6. Helsinki, keskustakirjasto Oodin ja Musiikkitalon välinen alue. Kansallispukujen tuuletuspiknik klo 13-16. Mahdollisuus valokuvauttaa itsensä, paikalla ammattivalokuvaaja.

  VastaaPoista
 2. Puumalassa tuuletetaan lauantaina 8.8. klo 13 alkaen. Kokoontuminen Kahvila Soropissa.

  VastaaPoista
 3. to 27.8. klo 18-20 Loppi, kotiseutumuseo Lukkarin puustelli (Pilpalantie 97), tuuletusten jälkeen kansanlauluhartaus Lopen vanhassa kirkossa

  VastaaPoista
 4. Jyväskylässä tuuletetaan la 1.8 klo 13-15 Kirkkopuistossa.

  VastaaPoista
 5. Kansallispukujen tuuletuspiknik Jyväskylän Kirkkopuistossa lauantaina 1.8.2020 klo 13-15. Pukeudu kansallispukuun, kansapukuun tai kukkamekkooon ja liehuvaan huiviin ja tule mukaan! Kaikki tervetulleita! Järj. Jyväskylän Kalevalaiset Naiset ry

  VastaaPoista
 6. Kuusamossa kansallispukujen tuuletusiltapäivä piknikin merkeissä lauantaina 8.8.2020 kello 14.00 Kuusamon kotiseutumuseolla.
  Vapaa pääsy.
  Järj. Kuusamon Taidetuki ry ja Kuusamon kulttuuritoimi

  VastaaPoista
 7. Valkeakoskella kansallispukuja tuuletellaan piknikin muodossa 2.8. klo 12-16 Lepänkorvan puiston vanhoilla nurmialueilla (uudet eivät vielä kestä). Luvassa pientä ohjelmaa. Mukaan voi tulla puettuna kansallispukuun tai puvun osaan Tuunaa mun perinne -hengessä tai ihan muuten vaan puettuna.

  VastaaPoista
 8. Raumalla tuuletellaan maanantaina 20.7.klo 17 alkaen. Kokoontuminen Posellin edessä, Nortamonkatu 12, josta kävellään kulkueena torin kautta Nyplääjäpatsaalle Helsingintorille, jossa piknik. Omat eväät mukaan.
  Ennen tuuletusta voi käydä Posellissa tutustumassa pitsikeskus Emelian ja Rauman Kalevalaisten Naisten näyttelyyn Pitsiä ja kansallispukuja.

  VastaaPoista
 9. Tampere 2.8. Osmonpuisto. Kellonaika tarkentuu myöhemmin.

  VastaaPoista
 10. https://facebook.com/events/s/kansallispukutuuletus/645338272992514/?ti=cl

  VastaaPoista
 11. Oulussa järjestetään vapaamuotoinen kansallispukujen tuuletuspiknik 8.8. klo 13.00 alkaen. Kokoonnutaan Pohjois-Pohjanmaan museon eteen. Kansallis-, kansan- tai muinaispukuun tai niiden osaan pukeutuneille on ilmainen pääsy sekä Pohjois-Pohjanmaan museoon että taidemuseoon. Omat piknik -eväät mukaan. Kaikki ovat tervetulleita!
  Järjestäjä Oulun Kalevalaiset ry

  VastaaPoista
 12. Kalajoella tuuletetaan 5.8. klo 15-18 Kotiseutumuseolla

  VastaaPoista
 13. Tapahtumalinkki vielä: https://www.facebook.com/events/594996958101055/

  VastaaPoista
 14. Sulkavalla kansallispukujen tuuletuspiknik torin edustalla Uitonvirran rannassa 5.8.2020 klo 17.00 alkaen

  VastaaPoista
 15. Hyvinkäällä tuuletetaan! https://facebook.com/events/s/kansallispukutuuletus/875352606283245/?ti=as

  VastaaPoista
 16. Loviisassa tuuletetaan 5.8 Loviisan kaupungin museon puistossa! https://facebook.com/events/s/kansallispuvun-tuuletus-folkdr/292178375529126/?ti=as

  VastaaPoista
 17. Fiskars - Raasepori. Ke 5.8.2020, klo 12-14. Fiskarsin museo, Peltorivi 13. Kansallispukupiknik Fiskarsin museon pihapiirissä ja museon kahvila Cafe Hammarbackenissa. Rennon yhdessäolon tapahtumaan voi saapua kansallispuvussa tai ilman. Kansallispuvussa saapuvalle vapaa pääsy museoon! https://www.facebook.com/events/560052288233072/

  VastaaPoista
 18. Kurikassa kansallispukujen tuuletuspiknik ke 5.8 klo 15-18 Kurikan museolla. Tapahtuman ajan kahvio. Puku tai sen osia päällä myös ilmainen sisäänpääsy samana päivänä museolle.

  Tapahtuma FB:ssä
  https://www.facebook.com/events/1019979745090680

  VastaaPoista
 19. Tuuleta kansallispukuasi Turussa. Tule mukaan värikkäällä piknikille.
  Turussa kokoonnutaan tuulettamaan tuomiokirkkopuistoon keskiviikkona 5.8., pukeutuneina kansallispukuun tai sen osiin tai muunelmiin tai tuunauksiin.
  Tai onko sinulla joku muunmaalainen kansallispuku? Laita se!
  Mutta ellei kansallispukua ole, tule silti mukaan.
  Jos haluat, ota piknik-koriin pullakahvit tai mikä eväs nyt maistuu.
  Ohjelmassa mukavaa yhdessäoloa, värikylläitä pukuja ja hyvää seuraa!
  Tervetuloa kaikki!

  https://facebook.com/events/s/kansallispukutuuletus-turussa-/509736529928646/?ti=icl

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kokoonnumme klo 18:00 - 19:30 Turun tuomiokirkkopuistossa

   Poista
  2. Lisätty listalle, kiitos!

   Poista
  3. Tuuletus paikka muuttuu. Kokoonnumme Luostarinmäen käsityöläismuseolle klo 15-18
   Lisäksi Luostarinmäki on päättänyt osallistua kansallispukujen tuuletuspäivään 5.8. tarjoamalla vapaan sisäänpääsyn koko päivän ajan (klo 10-18) kaikille, jotka saapuvat Luostarinmäelle kansallispuvuissa.

   Poista
 20. Ylöjärven Kurussa kansallispukujen tuuletustapahtuma piknikin merkeissä sunnuntaina 19.7 alkaen klo 14 Kirkkopuistossa (Kirkkotie). P. S. Muista ottaa omat eväät!
  Tervetuloa!

  VastaaPoista
 21. Mikkelissä tuuletetaan 9.8. Klo 12-14 Kenkäveron pihapiirissä.
  Omakustanteiset kaffet nautitaan Kenkäveron kahviossa.
  Ohjelmaa ei järjestetä, vaan jutellaan ja tavataan ihmisiä.
  Avoin kaikille kiinnostuneille!

  VastaaPoista
 22. Kajaanissa Kansallispukujen tuuletuspiknik Kauppatorilla ke 5.8.2020 klo 18 alkaen.Otappa piknikeväät mukaan ja tuleppa tuulettamaan kansallispukua, kansanpukua tai muinaispukua. Voit myös vetää yllesi kukkamekon, hameen tai housut. Asu vapaa. Ohjelmassa pukujen esittelyä, leikkejä ja tarinointia.

  VastaaPoista
 23. Kiteellä tuuletellaan myös!Tule viettämään iloinen ja rento iltapäivä!
  Pue kansallispukusi sen osa tai muinaispukusi. Tuunaa mun perinne tyyliinen asu tai asu ihan muuten vaan ja saavu ilakoimaan muiden aiheesta innostuneiden kanssa ja ihastelemaan kansallispukujen väriloistoa, sekä herkuttelemaan piknik eväilläsi.
  5.8. vietetään kansallispuvun syntymäpäivää, Kiteellä käytännön syistä lauantaina 8.8.2020.
  Tuuletuspiknikejä on järjestetty ympäri suomen vuodesta 2010 lähtien. Lue lisää: http://kansallispuku.blogspot.com/p/kansallispukujen-tuuletuspiknik.html
  Perinnenavetalla ei ole varsinaisesti mitään ohjelmaa, mutta jos tunnet kutsun esiintyä tai musisoida niin mukaan vaan!
  Sateen sattuessa voimme tuulettaa Perinnenavetan tanssilavalla.
  #kansallispukutuuletus2020
  #kansallispuku
  #puhoksenperinnenavetta
  HUOMIJOTA HOOO!
  Pidetään samalla pienimuotoinen Kiteen kansallispuvun teosta innostuneiden kokoontuminen. Tutustutaan toisiimme ja mietitään toimintasuunnitelmaa, sekä projektin aikataulua.
  Tarvittaessa, lisää voi kysellä järjestäjältä.
  Menossa mukana myös: Keski-Karjalan perinnekoneyhdistys ry.

  FB. linkki: https://www.facebook.com/events/286015065973938

  VastaaPoista
 24. Ähtäri-päivät huipentuvat sunnuntaina 30.8. kotiseutupäivään, jonka yhteydessä järjestetään kansallispukutuuletus. Kotiseutupäivää vietetään Ähtärin torin esiintymislavalla Kultaisella korilla klo 12 eteenpäin. Tapahtumassa on puhujana kansallispukukeräilijä Mari Varonen, jonka johdolla toteutetaan kansallispukujen esittelykierros. Kultaisen korin lavalla nähdään myös Ähtärin oma tangokuningas Kari Hirvonen ja Onnentähti.

  Vanha Pappila Hetki (Kiertotie 4) tarjoaa sunnuntaina 30.8. ilmaisen kahvin kaikille kansallispukuun pukeutuneille.

  Ähtärin torin lähin osoite Ostolantie 8.

  Linkki facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/622907921617395/

  VastaaPoista
 25. Lempäälän ja Vesilahden yhteinen tuuletus su 2.8. klo 13-15 Silvolan talon pihapiirissä Saarikunnantie 285.

  VastaaPoista
 26. Äskeisestä jäi puuttumaan, että Saarikunnantie on Vesilahdessa.

  VastaaPoista
 27. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 28. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 29. Kansallispukutuuletus Evijärvellä, Uittomieskämpällä 5.8 klo 18-20.
  Tervetuloa tuulettamaan kansallispukua, kansanpukua,muinaispukua tai niiden osaa.
  Tarjolla kaffia ja nisua.
  Sekä mukavaa jutustelua kansallispuvuista.
  Järjestäjät:
  Evijärvi-seura ja Evijärven Kunta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuohon vois vielä laittaa osoitteen. Uittomiehentie, 62500 Evijärvi.

   Poista
  2. Tuohon vois vielä laittaa osoitteen. Uittomiehentie, 62500 Evijärvi.

   Poista
 30. KANSALLISPUKUTUULETUS 5.8. KLO 17-19,
  PAIKKANA TOIVEPUISTO: KIERTOKATU 25, PORI

  TERVETULOA PIKNIKILLE,
  TUULETTAMAAN OMAA PUKUA JA
  TUTUSTUMAAN PUKUIHIN JA
  YHDISTYKSEEN
  PORIN KALEVALAISET RY.

  SATEEN SATTUESSA KOKOONNUTAAN
  KAUPPAKESKUS PUUVILLASSA.

  SEURAA TILANNETTA www.facebook.com/porinkalevalaiset

  VastaaPoista
 31. Marja Mökö Forsén16. heinäkuuta 2020 klo 11.35

  Närpiössä tuuletetaan 5.8. klo 16-18. Lisätietoa tapahtumasta https://m.facebook.com/groups/247791465382550?view=permalink&id=1590034334491583

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Marja Mökö Forsén17. heinäkuuta 2020 klo 21.30

   Närpiön tuuletus 5.8. klo 16-18 ja julkinen linkki tapahtumaan tässä https://www.facebook.com/events/304460940927961/

   Poista
 32. Renko su 26.7. klo 12 kansanlaulumessu Rengon kirkossa (Rengonraitti 15). Messun jälkeen tuuletukset kirkon ja kotiseutumuseon seutuvilla.

  VastaaPoista
 33. La 8.8.2020 Kansallispukujen tuuletus Kotkan uusimman puiston Koskipuiston ja Villa Munkholman maisemissa Kymijoen Siikakosken tuntumassa.
  Kokoonnutaan Villa Munkholmalle klo 13.00 nauttimaan Kotkan Kansantanssioiden tanssituksesta, esitellään paikalla olevien pukujen paikkakunnat ja siirrytään vapaamuotoiseen seuruteluun nauttimaan joko Villa Munkholman kahvion tarjonnasta tai pikniktyyliin eväitä Koskipuiston puolella. Puistoon on jo saatu pari pöytäryhmää sekä penkkejä.

  VastaaPoista
 34. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 35. Kouvola: Pukeudu kansallispukuun ja tule tuulettamaan pukuasi Kouvolaan Jaakonpuiston laululavan läheisyyteen keskiviikkona 5.8. Ota mukaan omat piknikeväät. Huomioidaan turvavälit!
  https://facebook.com/events/s/kansallispukujen-tuuletuspikni/1394255234298596/?ti=cl

  VastaaPoista
 36. Kansallispukutuuletus ja -piknik Juvalla su 9.8.20. Tilaisuus alkaa kansanlaulukirkolla klo 10.00 Juvan kirkossa. Tämän jälkeen pukujen esittelyä, kahvitarjoilua ja piknik puistossa.

  VastaaPoista
 37. Ulvilassa tuuletellaan kansallispukuja keskiviikkona 5.8. piknikillä Naparannassa klo 15.00-19.00. https://www.facebook.com/events/334821164198068/

  VastaaPoista
 38. Tervetuloa kansallispukupiknikille Mäntyharjun Iso-Pappilan museoalueelle (Iso-Pappilantie 2) ke 5.8. klo 13-15. Luvassa rentoa yhdessäoloa omien eväiden parissa. Pakkaa päiväkahvitarvikkeet mukaan ja tule piknikille.

  Pukeudu itse kansallispukuun tai tule paikalle muutoin. Sateen sattuessa tilaa löytyy terassilta. Mahdollinen musiikkihetki varmistuu myöhemmin.

  Tilaa on paljon mutta muistetaan turvavälit.

  Juhlapäivän kunniaksi museo tarjoaa vapaan sisäänpääsyn kansallispuvussa (tai sen osissa) saapuville vierailijoille.

  VastaaPoista
 39. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 40. Kansallispukuja tuuletellaan Jämsässä kahvila Akuliinassa, Jämsän äijän aukiolla, keskiviikkona 5.8.2020 alkaen klo 18. Ota esille kansallisaarteesi ja pukeudu siihen omaksi ja muiden iloksi! Akuliina tarjoaa kansallispukuun pukeutuneille alennuksen kahvilatuotteista klo 17-20.

  Syntymäpäiville teitä kutsuvat
  Jämsän kotiseutuyhdistys ja Jämsän tanhuujat

  VastaaPoista
 41. Päivitystä Vaasan tuuletukseen (uusi versio):

  Vaasan Kansallispukupiknik Bragen ulkomuseolla ke 5.8. klo 17-19. Pukuja, musiikkia, pientä ohjelmaa, kahvia ja vohveleita. Tilaisuus tutustua morsiustupaan.

  Folkdräktspicknick i Vasa på Brages friluftsmuseum ons 5.8. kl 17-19. Dräkter, musik, lätt program, kaffe och våfflor. Möjlighet att bekanta sig med brudstugan.

  https://facebook.com/events/s/folkdraktspicknick-kansallispu/564995790823475/?ti=as
  //facebook.com/events/s/folkdraktspicknick-kansallispu/564995790823475/?ti=as

  VastaaPoista
 42. Iisalmessa Kansallispukujen tuuletus la 1.8. klo:10-12 torilla Ylä-Savon Maakuntajuhlien yhteydessä. Tervetuloa tuulettamaan kansallispukua, feresiä tai niiden osaa, esim. taskua, päähinettä, liiviä tai hametta. Nautitaan samalla Maakuntajuhlien ohjelmasta!

  VastaaPoista
 43. https://www.facebook.com/events/281183026450694/

  Nokialla Kansallispukujen tuuletus lauantaina 1.8. Hinttalan kotiseutumuseolla klo 13 alkaen. Osoite on Nokian Valtatie 1.

  VastaaPoista
 44. Tampere su 2.8.2020 klo 12-14, Osmonpuiston laululava.

  VastaaPoista
 45. Loimaalla tuuletetaan kansallispukuja vapaamuotoisen piknikin merkeissä Loimaan Keskuspuistossa la 1.8. klo 11-13.
  https://www.facebook.com/events/3287313937957758/?notif_t=plan_user_associated&notif_id=1595788586889660

  VastaaPoista
 46. Hei! Tyrväällä tuuleteaan 2.8. klo 13-15 Tyrvään Pappilan puistossa. https://www.facebook.com/events/791366088271151/?active_tab=about

  VastaaPoista
 47. Savonlinna: Ke 5.8. klo 16-18 tuuletetaan Kalliolinnan lettukahvilassa Sulosaaressa

  Pue yllesi kansallispuku, feresi tai puvun osa ja tule kanssamme tuulettamaan Kalliolinnan Lettukahvilaan!

  VastaaPoista
 48. Raisio perjantaina 28.8. klo 18-22 Krookilan kotiseutukeskuksessa Raisio-seura käynnistää Raisio-päivät ohjelmallisella illanvietolla. Tervetuloa kansallispuvuissa mukaan!

  VastaaPoista
 49. Kotka 1 tuuletuksen alkuaika kirjoittajan siis minun näppivirhe- pitää olla 5.8.2020 klo 17-20. Kiitos poiminnasta - eeva

  VastaaPoista
 50. Savitaipaleella nähtävästi tuuletellaan nyt sunnuntaina 2.8. klo 12 - 15 Hakamäen museoalueella. Paikallislehdestä bongasin!

  VastaaPoista
 51. Oriveden Eräjärvellä 9.8. klo 12 Kansallispukujen tuuletuspiknik

  Tule Eräjärvelle piknikille tuulettamaan kansallispukuasi, sen osia tai juuri sitä asustetta mitä olet kaapissa kaihoten katsellut. Pukukoodi: kansallispuvusta kukkamekkoon ja collariin. Et tarvitse omaa pukua. Ihailemaankin saa tulla. Kansallispukumieli ja oma piknik viltti/-jakkara mukaan. Sateen sattuessa – Eräjärven kirkossa. Rentoa pukujen ihastelua, kansanlauluja ja yhdessäoloa. Eräjärven kivimuseon edessä – Tukiasen Kirkon Kukkojen kainalossa.
  Kivimuseo auki!

  VastaaPoista
 52. Kansallispukutuuletus myös Lappeenrannassa lauantaina 8.8.2020 klo 12-13.30 Linnoituksessa Etelä-Karjalan Museon edustalla. Nyt kansallispuvut esille, kaikille avoin iloinen tapahtuma, johon ei tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Tule kansallispuvussa tai muuten vaan ihailemaan kauniita pukuja.

  VastaaPoista
 53. Hartolan kirjastossa 5.8.2020 pop up -tapahtuma Kansallispukujen tuuletuspäivä ja klo 13 on itsetehdyn keskiaikapuvun esittely.

  Henkilökunta pukeutuu mukaellen kansallispukuihinsa, Saamenpukuun ja Itä-Hämeen pukuun.

  VastaaPoista