keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015, 2. luukku: Suomalaisen kansantanssin ystävien puvusto


Miesasiakas otti puvustolle yhteyttä, koska tarvitsi kansallispukua sukulaisen syntymäpäiville Saksaan. Hän oli pukua sovittaessaan erittäin innoissaan ja halusi myös kuvan itsestään kotiväelle näytettäväksi. Puku laitettiin asiakkaalle varaukseen. Viikkoa myöhemmin saimme kuitenkin häneltä seuraavanlaisen viestin:
"Meidän MARTTA ei yhtään innostunut esittämästäni ideasta pukeutua kansallispukuun, niin ei auta kuin alistua. Ollaan ja näyttäydytään sitten tuulipuvussa tai jossain. Ei se aina ole helppoa tämä kotikiusatun elämä!"
Emme voineet puvustolla kuin nauraa, vaikka samalla harmittelimme pukulainan peruutusta. Herra Asiakas oli nimittäin näyttänyt niin komealta Härmän puvussa. Samalla tuli kuitenkin todistettua, etteivät miehet ole ollenkaan niin vastahankaisia kansallispukuun pukeutujia kuin usein luullaan.
Suomalaisen Kansantanssin Ystävät ry:n puvusto vuokraa kansallispukuja Helsingin Töölöstä käsin. SKY aloitti kansallispukutoiminnan jo vuonna 1907 ollen yksi ensimmäisistä kansallispukujen ohjeiden ja tarvikkeiden välittäjistä Suomessa. Sittemmin myynti on vaihtunut vuokraamiseksi, mutta toiminta jatkuu edelleen aktiivisena. 
Yhteydenotot: puvusto@kansantanssinyst.fi

5 kommenttia:

 1. Kokiko Martta ehkä paineita komean miehen rinnalla edustamisesta. Mä huolisin koska vaan kansallispukuisen miehen rinnalleni :-)

  VastaaPoista
 2. Olipa myrtsi Martta. Puku (ja mies) on komea ja kelpais mihin vain!

  VastaaPoista
 3. Ilolla katselee tätäkin kansallispukuista miestä. Mahtoiko Martta tuntea mustasukkaisuutta?

  VastaaPoista
 4. Kyllä on kommeeta! Mie olen iloissani miten paljon kysellään miesten pukukankaita.

  VastaaPoista