perjantai 4. joulukuuta 2015

Joulukalenteri 2015, 4. luukku: Seija Pesonen

Töetä tehhessä tulloo välillä päeviä, jollon väsyttää… taekka iha vua kehtuuttaa. Ee huvittasj tehhä mittää. Jottae on keksittävä, ettei mänis iha lorvimiseks. 

Onneks kansallispukkuin valamistamine on nii monjpuolista ja kiinnostavvoo, jotta aena löötyy mieleistä hommoo. Ruvetaan vaekkapa kirjomaan. Ketjupistoja, etupistoja, ristipistoja… laetetaa aevot narikkaa ja annetaan neolan suihkia pistosta toesee. Naatiskellaan.

No eehä tämä kansallispukkuin teko ou pelekkee ketjupistoilla tanssimista, vaekka tuosta äskösestä voes hättäesimmät semmosta kuvitella. Kyllä sitä pittää välillä ommella nii essua, paetoo, hametta ku hoosua ja liiviäe ennen kun on puku valamis. Kun on kirjonnat, reekäompeleet, naahat ja muut hienouvet valamiina, siinä passoo ommella koko puku kassaan. Toesinaan tuas asijakas tarvihtoo pelekän paejjan taekka piähineen pukusa täävennykseks. Kyllä sekkii onnistuu. Eekä mäne sormi suuhun, vaekka pitäsj kunnostoo vanaha perintöpuku taekka semmonen  kuapissa kutistunut kansallispuku käättökuntoseks.
Ota tokj yhteyttä, jos out kokonaesen puvun tae jonnii puvun osan tarpeessa, nii neovotellaan. Ja ossoon minä jollae laella suomeekii, ettei tarvihe tulukkia enstöekseen ruveta ehtimää.

Ylä-Savon tykkimyssyKansallispukuompelimo
Seija Pesonen
Komuntie 50
86800 Pyhäsalmi
Puh. 040-542 80 90

seija.pesonen(at)outlook.com

4 kommenttia:

  1. Kieltämättä murre on luettuna haastavampaa kuin kuultuna, vaikka toinen puoli juuria löytyykin savonmailta.

    VastaaPoista
  2. Voi että minun mieltäni aina lämmittää, kun saan lukea Seijan savvoo! Ku osais itekkin, kun on puolet geenistöstä Savonmaalta, mutta kun on tullut asuttua siellä vain yksi vuosi 6-7-vuotiaana, niin ei ehtinyt tarttua. Kuuntelen sujuvasti ja nautin kuulemastani.

    VastaaPoista
  3. kylläpä kyllä savvoo ompi mukavota lukkeekkii. Vuan ikävä se sinne on, kun kuitennii ylj 30 v siellä paarustin.

    VastaaPoista