keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014 - luukku 10: Iloa ja riemua satatuhatta kiloa!

Kansallispukuhan on iloinen asia, eikö niin? Ei turhaa pönötystä, eikä liian vakavahenkistä meininkiä. Ilo pintaan ja nauru kuplimaan!

Kaivelin vanhoja kalenterikuvia ja nämä Sojan kuva-arkistoista peräisin olevat päivän piristykset tulivat vastaan.

Näitä kuvia katsellessa ei voi tulla kuin hyvälle mielelle. Ankeinkin olotila muuttuu päivänpaisteeksi tuota elämäniloa katsellessa. Ollapa vielä nuori ja autuaan tietämätön kaikesta, mitä elämä muassaan tuo...

Kellohelma hulmahtaa


Hyvin pyörii...


JEEEEEE!

Vastasatanut puhdas pakkaslumi tekee hyvää villavaatteelle. Kansallispuvun 'pesun' voi siis hoitaa leppoisasti porukalla lumessa telmien.

Muistelen muutaman vuoden takaa, kun pysyvä lumi tuli tänne Kanta-Hämeeseenkin hyvissä ajoin ja siitä lähtien lämpötila pysyi pakkasen puolella kevään lumien sulamiseen saakka. Olisi muuten ollut todella hyvät villojen pesukelit silloin. No, tulipahan silloin muutama lumiuinti suoritettua saunan ohessa, kun lumi oli ihanaa höttöä hyvänä kerroksena.

Kansallispuvun lumipesu

Kansallispuvun syväpuhdistus menossa

Muistakaahan nauttia puvuistanne!

toivotteleepi Sari


pssst. Huomisessa luukussa onkin puheenvuoro Sojalla

3 kommenttia:

  1. Voi mitä iloa, niin lapsen kuin aikuistenkin kuvissa. Näistä on pönötys kaukana.

    VastaaPoista
  2. Tämä kuvasarja pitäis jokaisen tallentaa linkkeihin pahan päivän varalle. Kun oikein ketuttaa ja on paha olla, niin näitä kuvia katsomalla kyllä piristyy - ainakin pikkasen!

    VastaaPoista
  3. Nuo pyörähdykset punaisessa hameessa olen nähnyt ihan livenä jokunen vuosi sitten Puumalan Sahalahdessa. Se oli tanssimisen riemua, johon pitkä leveä hame antoi lisä potkua.

    VastaaPoista