lauantai 6. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014 - luukku 6: Hyvää itsenäisyyspäivää!

Jännityksellä odotan, miten kansallispuvut ovat tänä vuonna esillä Linnan juhlissa. Löytyykö myös kansallispukuhenkeen tehtyjä uusia pukuja, kuten viime vuonna? Väijytäänpä porukalla silmä tarkkana, kuinka monta kansallispukua juhlissa vilahtaa. "Virallinen" kansallispukujuhlakatsomo taitaa löytyä illan mittaan Facebookin Kansallispuku-ryhmästä.

Viime vuoden puvuista ehdottomasti eniten sai huomiota Duudsonien "Härmä-puvut"

alkuperäinen kuva: http://static.iltalehti.fi/linnanjuhlat/duuds131206PP_503_lj.jpg

Pohojalaaseen tyyliin on muuten Rustoopuorissa helakorujakin. Ja olenpa nähnyt neulotun sukkiakin, joiden varressa on helakuviointi. Olivat muuten varsin makean näköiset.

alkuperäinen kuva:
https://kauppa.taitoep.net/uploads/tx_multishop/images/products/300/hel/helakoru.jpeg
Pohjalaisuus on kyllä ihan oma ihmeensä. Satakunnassa kasvaneena jotain olen naapurimaakunnasta päässyt haistelemaan, vaan ihan oma ihmisrotunsa tuolla Pohjanmaalla asustaa.

Ja ne kansallispuvut! Käykäähän kurkkaamassa Flammuraita ja Helahoito -sivustolla. Ei ole äkkinäisen hommaa noiden kankaiden kutominen, kun jo ennen lankojen värjäystä saa sitoa ja solmia vyyhtejä tarkan suunnitelman mukaan, että on sitten kutojalla oikeanlaiset langat hamekankaaksi taiottavaksi.


Pssst. kannattanee kurkata illalla netistä HS- ja IS TV:n lähetystä juhlista. Saattaa tulla mukavia yllätyksiä vastaan ;)


Pssst2. Muistanette parin päivän takaa, kun kirjoittelin kirjettä joulupukille. Perjantain postin tullessa olin aivan mykistynyt tai oikeastaan sen jälkeen, kun mieheni oli piipahtanut asiamiespostissamme pakettikortin ohjaamana. Avasin ihmetellen pakettia, kun en muistellut mistään mitään tilanneeni. Ja mitä sieltä paljastuikaan! Ihmetyksen kyyneleet silmissäni (ja näissä tunnelmissa) ihailin paketin sisältöä. Iso kiitos Sari-tonttu, sinulla on suuri sydän!

Ai, että mitäkö paketissa oli. Jotain aivan ihanaa... Ja niin kaunis teksti kortissa. Kiitos vielä kerran!Illan juhlallisuuksia odotellen Sari

1 kommentti:

  1. Duudsonien puvut olivat kyllä ykkösluokkaa viime vuoden juhlissa! Siis tontut ovat jo liikkeellä:). Hyvää itsenäisyyspäivää.

    VastaaPoista