keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014 - luukku 3: Rakas joulupukki...

Rakas joulupukki,

Olen huomannut, että kuluneen vuoden aikana on ilmestynyt muutama kirja, jotka haluaisin omaan kirjahyllyyni.

Olen yrittänyt olla kiltisti ihan koko vuoden - ainakin silloin, kun joku on ollut näkemässä... Olisi siis kiva, jos nuo kirjat minulle toisit, niin voisin kirjastosta lainassa olevat kirjayksilöt jo palauttaa sinne takaisin muiden luettavaksi.

Tontut varmaan jo tietävät sinulle kertoa, mitä kirjoja tarkoitan, mutta ihan varmistukseksi vielä kirjoitan ne tähän muistiin.

Pia Ketola & co: Sukupolvien silmukat
toim. Helena Honka-Hallila: Pitsiaarteita aikojen takaa - Tykkimyssyt ja niiden pitsit

Nämä kaksi kirjaa sisältävät hyvän näytteen esiäitiemme käsityötaidoista. Jo kirjojen kauniita kuvia katsomalla tulee hyvälle mielelle. Oikeastaan uusille sormikkaille olisikin jo käyttöä, vaan mistä mallista aloittaisin. Oikeastaan voisit Joulupukki laittaa samaan pakettiin kirjan kanssa myös langat ja puikot, niin pääsisin heti aattoiltana aloittamaan. Pitäähän se joululahja ottaa heti käyttöön ;)

Sukupolvien silmukat -kirjan sisällysluettelo

 Pitsiaarteita aikojen takaa -kirjassa on kuvattuna museoiden kätköissä olevia tykkipitsejä

Pitsiaarteita aikojen takaa

 ja tietenkin museomallien mukaan nyplättyjä pitsejä ohjeineen. Näitä en ehkä kuitenkaan ihan heti jouluaattona aloita urakoimaan tai voisihan sitä tietenkin aattopäivällisen jälkeen laittaa nypylöiden täyttötalkoot pystyyn. No, ehkä nyt ei kuitenkaan...

Pitsiaarteita aikojen takaa

Lisäksi kaikki ikuvanhat (lue: kymmeniä vuosia vanhat) neule-, virkkaus-, nypläys-, ompelu- ja kansallispukukirjat ovat tervetulleita lahjoja.

Ja voisitko vielä lähettää tontuille viestin, että ovat tarkkana, mistä talosta tämä seurallinen kisulainen on eksynyt, kun tuli nälkäisenä tänään naapuriin. Tuolla tuo pieni nyt meidän ullakkokamarissa on odottamassa, että pääsee huomisaamuna kissatalolle odottamaan kotiväkeään. Taidankin tästä tassutella hetkiseksi tuon kisulaisen seuraksi ja viedä samalla hurisijalle hieman iltapalaa, että jaksaa nukkua ensi yön.Hyvää joulua sinulle Joulupukki

toivottaa Sari

2 kommenttia:

  1. Sinullapa on hyvät joululahjatoiveet! Toivon että ne toteutuvat. Pikku kisulinkin toivon pian löytävn oman kodin.

    VastaaPoista
  2. Mä en malttanut odottaa joulupukkia...

    VastaaPoista