maanantai 8. joulukuuta 2014

Joulukalenteri 2014 - luukku 8: Himoittuja osia

Nykyään kansallispuvun osia onneksi saa jo käyttää osana muuta pukeutumista. Mitkä ihanat mahdollisuudet värittää omaa arkeaan vähän eloisammaksi... ja talvella monta pykälää lämpimämmäksi.

Kansallispuvun villaista hametta ihanampaa talvihametta ei olekaan - ainakaan tällaiselle krooniselle vilukissalle. Pitäisiköhän vihdoinkin ottaa käsittelyyn tuo Huuto.netistä aikoinaan puol ilmaiseksi bongattu lampaan musta vetopoimuhamekangas? Tulisi aivan mielettömän ihana ja lämmin talvihame.

Olen itse miettinyt jo hyvän tovin, että valmistaisin Lopen puvun upean kapottijakun talvitakikseni. Verkaa, pellavaa... ja lämpöarvo taattu. Onkohan mulla jotenkin vuosisatain takainen maku, kun olen tuota takkia 'kuolannut' kerran jos toisenkin?

Hmmmm. pitäisköhän sittenkin tehdä noita jakkuja kaksin kappalein? Originaali kansallispukukäyttöön ja vähän 'vakavamielisempään' menoon ja toiseksi räväkän punainen antamaan iloista ilmettä rapatalven ankeuteen.

Tuota Lopen kapottia on muuten lupa käyttää myös muiden länsi-suomalaisten pukujen kaverina. Jippii! Ei enää ongelmaa siitä, mitä pukea kansallispuvun päälle talvella. Pistetäänkö pakettiin?

kuvalähde:
http://www.kotimaassa.fi/index.php?article_id=2327&__from_id__=888
kuvalähde:
http://www.loppi.fi/Loppi/Palvelut/Kuntapalvelut/Vapaa-aikapalvelut/Kulttuuri/Kansallispuku/Valokuvia-kansallispuvusta/


Entä sitten Parkanon-Kihniön kansallispuvun nahkainen tasku? Oi-joi-joi-joi!!!

kuvalähde:
http://www.pinterest.com/pin/178595941448378671/

Kärkölän pukuni liivi on päässyt useasti 'ulkoilemaan' mustan pitkähihaisen trikoopaidan ja mustien farkkujen kaverina. Huomioarvo muuten taattu ;)

Ja Hattulan, Kankaanpään ja Tyrvään puvuissa oleva punakirjottu paita olisi myös oikein mukava käyttää sinällään muun pukeutumisen kaverina. Noh, ehkäpä helmaa pitäis farkkujen kanssa käyttäessä pikkasen lyhentää tai voishan tuoh kauluksen ryövätä ihan muuhun paitaan yhdeksi elementiksi. Hmmm... tässähän yllyttää hullua (lue: ihan itseään) kaikenlaisiin kommervenkkeihin.

kuvalähde:
http://www.kansallispuvut.fi/puvut/hattula_np.htm

Jonkun puvun röijy olisi myös kiva olla osana arkipukeutumista. Ai niin, mutta mullahan on sellainen jo työstettävänä ;)

Onko sinulla oman pukusi osa, jota käytät mieluusti muiden vaatteiden kanssa tai jostain puvusta vain yksittäinen osa 'sekakäytettäväksi'? 

Vai haluaisitko jonkun kansallispuvun kokonaisuutena itsellesi ihan vain sen yhden osan takia? 
- Meidän perheen komeampi osapuoli taitaisi vastata tähän niin, että ei puvulla väliä, kunhan siinä on säämiskähousut :D


Näillä pohdinnoilla uuteen viikkoon matkaa aloittelee Sari

4 kommenttia:

 1. Kyllä on komea tuo kapotti. Ei siinä varmasti vilu pääse yllättämään. Parkanon-Kihniön nahkainen tasku on upea, hienot yksityiskohdat. Olisi niin paljon kaikkea kivaa, mitä tehdä/hankkia. Auttaisikohan yhtään, jos tekisi listan, josta vetäisi valmistuneet toiveet yli? Ehtiiköhän kaikkea koskaan toteuttaa? Ehkä ei, mutta unelmoidahan niistä aina voi.

  VastaaPoista
 2. Tuo kapotti on tosiaan ylellinen! Minä taas olen himoinnut sekakäyttöön talvitakiksi Houtskärin röijyä. Oi-joi-joi-joi!!!!

  VastaaPoista
 3. Piti ihan Bragen sivuilta kurkata tuo Houtskärin röijy. Avasin sivun: ai, toi! Olen nimittäin ittekin tuota ihaillut jossain vaiheessa. Ei vaan ole jäänyt puvun nimi mieleen. Ehkäpä tuo nyt jää mielen sopukoille. Olis kyllä aika nami talvitakki. Autoilijalle huomattavasti sopivampi kuin Lopen pitkä kapotti.
  Hmmm. arkikäyttöön Houtskärin röijy ja pyhätakiksi Lopen kapotti?

  VastaaPoista
 4. No kyllä himoitsen vaikka mitä! Tuo Lopen puvun spencer olisi ihan mahtava, menis ainakin iltapuvun kanssa jakkuna. On kyllä tullut monen muunkin puvun röijyjä tuijoteltua... Omasta puvustani en ole vielä ainakaan käyttänyt erillään muita osia kuin villaista huivia, mutta sekin on hankalasti omaan käyttömukavuusmakuuni just hieman liian pieni, että tulisi useammin käytettyä :(

  VastaaPoista