torstai 20. joulukuuta 2018

Joulukalenteri 2018, luukku 20: Voinko vaihdella eri värisiä silkkisiä kaulahuiveja mielialani mukaan?Voinko vaihdella eri värisisiä silkkisiä kaulahuiveja mielialani mukaan? Saavathan naisetkin valita kukkaronsa ja mielihalujensa perusteella pukuunsa rimmaavan silkkihuivin ja tykkimyssyynsä rusetin.
- Koreilunhaluinen -

Hyvä Koreilunhaluinen,

Kyllä koreilu sallitaan miehillekin! Miehen silkkihuivihan sidotaan paidan kauluksen päälle. Solmimiseen on useita tapoja. Huivi on neliö tai pitkänomainen, yleensä punainen, musta tai sininen, mutta muitakin värejä on. Akaan miehen puvun kohdalla mainitaan myös puuvillainen huivi.

Jääsken miehen kansallispuku. Huivi voi olla myös muun värinen.
Kuva: Susanna Mattheiszen


Suomenkielisten alueiden uusien ja tarkistettujen miesten pukujen huivisuositukset tai maininta mallipuvun huivin väristä löytyvät kansallispuvut.fi -sivustolta. Mitään pukuhistoriallista virhettä ei mielestäni tee, jos valitsee eri värisen huivin kuin mallipuvussa on käytetty. Ihan kaikki maailman värit eivät ehkä kuitenkaan ole käytössä, mutta nuo musta, tummansininen, punainen, tummanvihreä ja valkoinen nyt ainakin. Ja ainahan jokainen tekee oman pukunsa kanssa omilla perusteillaan omat ratkaisunsa.

Västanfjärdin miehen puvun huivi on tummansininen.
Kuva: Maria Lindén.

Ruotsinkielisten alueiden miesten pukujen huivisuositukset löytyvät Bragen sivuilta. Kansallispukukonsultti Maria Lindén Bragesta kertoo, että suurimpaan osaan ruotsinkielisen alueen puvuista kuuluu silkkihuivi ja väreissä on yleensä valinnanvaraa. Esimerkiksi Maalahden pukuun voi valita punaisen tai skottiruutuisen huivin.

Koreilevia miehiä ihastuneena katsellen.
Tyyni

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti