perjantai 21. joulukuuta 2018

Joulukalenteri 2018, luukku 21: Voiko vanhan kansallispuvun kanssa käyttää uuden väristä tykkimyssyä?Voiko vanhan 1980-luvun kansallispuvun kanssa käyttää uuden väristä tykkimyssyä?
- Pirjo Koponen -Hei Pirjo!

Ihanaa kun puet pääsi!

Joihinkin kansallispukumalleihin on olemassa vaihtoehtoisia tykkimyssyjä. Esimerkiksi ruotsinkielisen pukualueen kansallispukuihin voi olla valinnan vaikeus päättää tykkimyssyn väriä: lukaisehan Bragen pukuesittelyistä miten eri värisiä tykkimyssyjä puvuissa voikaan olla!

Vanhaan kansallispukuun on mahdollista valmistaa uusia osia viimeisimpien ohjeiden mukaan: jos kansallispukumalli on tarkistettu, voi uuden osan valmistaa tarkistettujen ohjeiden avulla mikäli tarkistamaton ja tarkistettu puku ovat samaa tyyppiä. Niinpä esimerkiksi 1980-luvulla ommeltuun tarkistamattomaan Jyväskylän seudun eli Keski-Suomen kansallispukuun voi hyvin valmistaa vuonna 2001 julkistetun tarkistetun Keski-Suomen kansallispuvun tykkimyssyn.

Kuvassa Keski-Suomen kansallispuvun tykkimyssyt: yllä tarkistetun puvun musta ja alla tarkistamattoman puvun sininen kirjailtu myssykoppa. Kuva: Mari Varonen/Tiina Lajunen


Muutama päivä sitten vastasinkin kysymykseen miksi samasta puvusta on olemassa erinäköisiä versioita.


Ihania namusia kansallispukuisten päissä näkee
Tyyne, myssymaakari


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti